Duje Brala: Zadar je moj izbor i tu želim postati jedan od lidera

06.07.2022.

14:45

Autor: HRT/Željko Kapelari

Duje Brala u dresu KK Zadra

Duje Brala u dresu KK Zadra

Foto: Sime Zelic/ / PIXSELL

KK Zadar prošle sezone je u finalnoj petoj utakmici doigravanja izgubio u utrci za prvaka Hrvatske od Cibone, nakon toga u klubu je došlo do promjena. Imenovan je novi Nadzorni odbor, klub je dobio novog sportskog direktora, a još se čeka ime novog trenera. 

U najavi sljedeće sezone, intervju za Radio Zadar dao je Duje Brala. Brala je već odradio dvije seniorske sezone za sastav iz Krešinog doma, a u razgovoru je otkrio gdje se vidi u godinama što slijede.


Gdje je Duje, što se s njim događa, zašto nije u sastavu U-20 reprezentacije?


- Ovo mi je prvo ljeto da nisam u reprezentaciji nakon dugo vremena, morao sam sanirati svoju dugogodišnju ozljedu da budem spreman za nadolazeću sezonu. Provodim dane oporavljajući se od ozljede, radim propisane vježbe i radim na elementima koje mi ne štete u saniranju ozljede leđa – dodaje Duje.

Prošla sezona, bez trofeja, kako si ju vidio. Tvoje igre,minutaža nije bila baš velika?


- Prošla sezona za mene je bila jako čudna. Na ekipu je dosta utjecalo mijenjanje glavnog trenera i to se odrazilo na našu izvedbu na terenu. Obzirom da prošla godina nije bila moja prva seniorska sezona osobno sam očekivao veću minutažu i povjerenje od strane trenera i Uprave. Smatram da sam to zaslužio svojim trudom, radom i zalaganjem na treninzima i utakmicama. Sve svoje obveze prema klubu uredno sam ispoštivao i na mene osobno nikada nije bilo prigovora iz bilo kojeg razloga. Što se mojih igara tiče, bilo je boljih i lošijih utakmica no uvijek dajem sve od sebe.


Pratiš što se sada događa u klubu, Buljan je raskinuo ugovor. Kakav je tvoj status, vidiš li se i dalje ovdje?


- Pratim što se događa u klubu i ono što znam u pravilu čitam iz javnih medija. Konstantne objave i vijesti mogu reći da ne utječu na mene. Koncentriran sam isključivo na svoj razvoj i napredak. S klubom imam ugovor i želim igrati ovdje i sljedeće sezone. To je moj klub i to je moja odluka. Nikakvi nedavni događaji i medijski napisi nisu tu odluku poljuljali, u ni jednom trenutku nije mi bila opcija pokretanje naplate zaostalih plaća i/ili raskida Ugovora. Moj fokus je na igri, razvoju i minutaži a ne na novcima.

Duje Brala

Duje Brala

Foto: Sime Zelic/ / PIXSELL

Jesi spreman preuzeti odgovornost javno i reći da želiš biti igrač oko kojeg bi želio da se gradi novi Zadar?


- Jesam, očekujem da ću biti jedan od lidera ekipe, da će mi trener i Uprava iskazati povjerenje i imati strpljenja u situacijama kada se dogodi i neka lošija utakmica.


Želje u sezoni koja će brzo doći?


- Želja i cilj u ovoj sezoni je osvojiti i vratiti u Krešin dom duplu krunu, te odigrati svoju najbolju sezonu do sada - za kraj će Brala. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!