10:21 / 03.01.2021.

Autor: HRT

Duje Brala najmlađi kapetan KK Zadar u povijesti

Foto: Marko Dimic/PIXSELL

Foto: Marko Dimic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Duje Brala će 2. travnja napuniti 18 godina, a prije njega kapetani su kao 20-godišnjaci postali Jure Ružić 1997. i Lovre Bašić 2015.
U odsustvu Dominika Mavre, kapetansku vrpcu Košarkaškog kluba Zadar je sinoć protiv Crvene zvezde u Beogradu ponio 17-godišnji Duje Brala te je tako postao najmlađi kapetan seniorske momčadi u povijesti kluba.

Duje će 2. travnja napuniti 18 godina, a prije njega kapetani su kao 20-godišnjaci postali Jure Ružić 1997. i Lovre Bašić 2015.

Na listi najmlađih kapetana u klupskoj povijesti je i Giuseppe Giergia, za kojega nemamo službeni podatak, no svjedoci vremena kažu da kapetanom nije postao prije 19 godina, jer je tada ta čast pripadala uglavnom starijim igračima.

- Velika mi je čast i nevjerojatan osjećaj biti kapetan svoga kluba. To je nešto o čemu svaki Zadranin sanja i mogu samo obećati da ću dati sve od sebe da na ovoj utakmici opravdam tu ulogu, kratko je poručio Duje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!