21:34 / 03.01.2019.

Autor: HRT

Dončić zaludio košarkaški svijet - u izboru za All-Star ispred Duranta

Luka Dončić (Goran Kovacic/PIXSELL)

Luka Dončić (Goran Kovacic/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Najjača svjetska košarkaška liga (NBA) je objavila trenutačne rezultate glasovanja za NBA All-Star utakmicu koja se ove sezone igra u Charlotteu.
Najjača svjetska košarkaška liga (NBA) je objavila trenutačne rezultate glasovanja navijača za NBA All-Star utakmicu koja se ove sezone igra u Charlotteu. Najviše je iznenadio plasman Slovenca Luke Dončića. Miljenik američke publike dobio je zasad 679.839 glasova i među "visokim" igračima, odnosno frontcourtu, nalazi se na drugom mjestu Zapadne konferencije. Ispred je samo LeBron James s 1.083.363 glasova.

Zanimljivo, iza Dončića se nalaze Kevin Durant, Anthony Davis i Paul George, ali i mnoge druge NBA zvijezde. Među bekovima iznenađenje je povratnik Derrick Rose koji pokazao sjajne igre u Minnesoti ove sezone, ali mnoge je iznenadilo da se iza njega nalazi James Harden.
Glasovi navijača čine dio izbora za startnu petorku (50 posto), ali ne i jedini jer su u izbor uključeni i igrači (25 posto) te predstavnici medija (25 posto). Ostatak momčadi popunjavaju treneri.

Također, više se ne igra po konferencijama, već momčadi biraju kapetani, odnosno igrači iz obje konferencije koji su dobili najveći broj glasova.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!