21:03 / 10.04.2020.

Autor: Željko Kapelari/A.M./HRT

Danijel Jusup za HRT: Želim i dalje ostati trener Zadra

(Bivši) trener Zadra Danijel Jusup (Foto: Marko Dimić/PIXSELL)

(Bivši) trener Zadra Danijel Jusup (Foto: Marko Dimić/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

KK Zadar je išao u sporazumne raskide ugovora s opcijom da se svi "otpušteni" ponovno angažiraju. O tome smo pričali s (bivšim) trenerom Danijelom Jusupom.
U većini zemalja i gradova diljem globusa ovo je trenutak u kojem je košarka u potpunosti pala u drugi plan. No, ne i u Zadru gdje se čak i u ovim teškim vremenima uvijek nađe vremena za razgovor o najvažnijoj stvari na svijetu.
I dok se  čekaju odluke vodstva ABA lige, Košarkaški klub Zadar već je poduzeo određene korake u pogledu prve momčadi i stručnog stožera. Išlo se u sporazumni raskid ugovora s opcijom da se svi "otpušteni" ponovno angažiraju ako se regionalna liga ipak nastavi. Među onima kojima je po trenutnoj situaciji ugovor istekao je i trener Danijel  Jusup. Hoće li po početku iduće nastaviti tamo gdje je stao u ovom trenutku ne zna ni on sam.

- Zašto ne? Ja sam uvijek volio raditi u Zadru i više puta sam se vraćao. No, sada je na ljudima iz kluba da procijene što se do sada napravilo i da donesu neke odluke. Ali koliko ja vidim, naglasak je sada na rješavanju nekih aktualnih ugovora i da se situacija sada smiri i očisti i onda će se krenuti u nekakav daljnji korak sa trenerima i igračima. Mišljenja sam samo da treba požuriti sa svim tim stvarima, jer kada se jednom donese odluka da postoji mogućnost treniranja mislim da već naredni dan treba krenuti s treningom. To znači da treba imati i igrače i onog tko će voditi i mjesto na kojem će se treninzi odvijati. Tako da opet ne prođe vrijeme u nekom traženju.
Slična situacija koja se danas odvija u KK Zadar još ranije dogodila se i u KK Cibona koja je privremeno raskinula suradnju sa trenerom i stručnim stožerom.

- Smatram da ni tu nije ništa dramatično. Svi traže nekakv način da što bezbolnije prođu kroz krizu pa tako isto i Cibona, koja je reagirala vrlo brzo. Mi smo reagirali odmah nakon njih na jedan sličan način, to je jednostavno borba za preživljavanje. Jusup se, kao i većina,  pridržava uputa koje neumorno u posljednje vrijeme daju nadležne državne službe.


- Uglavnom sam kući. Odem do dućana u neku nabavu, malo trčim i stojim doma. Uvijek ima nešto zanimljivo za pročitati, a pogledam malo i televiziju. Mišljenja sam kako i svi ostali na sličan način provode ovo vrijeme.
Natjecanje u HT Premijer ligi je prekinuto. U tom trenutku Zadar je držao prvo mjesto, no odlukom Saveza prvak se ipak neće proglasiti, kao što neće biti ni dodatnih odluka vezanih oko ispadanja iz Liga kao i uz one koje se tiču plasmana u viši rang.
- Još ranije sam komentirao kako postoje tek dvije varijante. Da se "zaledi" postojeće stanje na tablici i proglasi prvak, ili da se sve skupa poništi. Treće nema. S obzirom da je sada izvjesno kako nastavka igre neće i ne može biti mislim da je ovo na jedan određen način u redu. Ne bi bilo pošteno da se proglasi prvak, a ostalo je za odigrati još nekoliko kola osnovnog dijela i onda još i doigravanje. Mislim da je ovo ipak najpoštenije, smatra Jusup. Cijeli razgovor s Danijelom Jusupom pročitajte na stranici Radio Zadra.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!