14:16 / 09.07.2019.

Autor: M.M./Hina

Cibona potpisala ugovor s krilnim centrom Matom Vucićem

Mate Vucić (Jurica Galoic/PIXSELL)

Mate Vucić (Jurica Galoic/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Košarkaški klub Cibona potpisala je trogodišnji ugovor s 21-godišnjim Matom Vucićem.
Košarkaški klub Cibona potpisala je trogodišnji ugovor s 21-godišnjim Matom Vucićem, 205 cm visokim Riječaninom koji igra na poziciji centra i krilnog centra, objavio je hrvatski prvak.

-
Dogovorili smo suradnju s Matom jer smatramo da je veliki potencijal na svojoj poziciji. Na njemu je da se na pripremama izbori za mjesto u ekipi, a ako to ne bude slučaj u dogovoru s nama će otići na posudbu, kazao je direktor Cibone Domagoj Čavlović.

Također, u ugovoru postoji stavka prema kojoj Cibona nakon prve i druge sezone ima mogućnost raskida ugovora.

Vucić je prošlu sezonu započeo u Kvarneru gdje je u prosjeku bilježio 20,9 poena, 11,3 skoka i 3,5 asistencije po utakmici sa prosječnom minutažom od 36 minuta. Iz Kvarnera je prešao u Bosco za koji je u 11 utakmica u igri provodio u prosjeku 26 minuta, te je postizao 11 poena, 7,6 skokova i 2 asistencije.

- Jako sam sretan zbog prilike da igram za Cibonu. To je nešto što sam oduvijek htio, jer mi je Cibona najdraži hrvatski klub. Nadam se da ću se svojim igrama uspjeti nametnuti za mjesto u ekipi, rekao je Mate Vucić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!