Cibona osudila izjavu trenera Mornara: Iznimno nesportski i zlonamjerno

04.01.2022.

14:50

Autor: K.L./HRT

Lovro Gnjidić

Lovro Gnjidić

Foto: Luka Stanzl / PIXSELL

KK Cibona reagirala je na izjavu trenera "KK Mornar Bar" Mihaila Pavićevića "u cilju zaštite Kluba te našeg stožernog igrača Lovre Gnjidića".

- Da je Gnjidić došao u Mornar, uvjeravam vas da bi se za njega sada već otimali euroligaši. Žao mi je da jedan mladi talent ovako propada u Ciboni, kazao je jučer trener Mornara Mihailo Pavićević nakon pobjede protiv Cibone u ABA ligi.

Iz zagrebačkog kluba izrazili su nezadovoljstvo i poslali poruku osude njegove izjave.

- Navedena izjava koju smatramo iznimno nesportskom i zlonamjernom, a koja je i svojevrsni presedan u košarkaškom i sportskom svijetu, prije svega najviše govori o osobi koja ju je izrekla. Takve teze, koje su deplasirane i netočne, očito imaju za cilj negativno utjecati na atmosferu u i oko Kluba. Iako možemo samo nagađati povod i razlog takvog nastupa, možemo jasno reći kako su takvi neprimjereni javni istupi samo osnažili naš kolektiv i potvrdili ispravnost odluke Lovre Gnjidića da nastavi razvijati svoju karijeru u KK Cibona.

Vodstvo KK Cibona čini i radit će sve kako bi zaštitila svoje igrače, stručni stožer i čitavi Klub te će nastaviti voditi sportsku politiku koja je usmjerena na razvoj mladih igrača. Lovro Gnjidić svojim je nastupima u KK Cibona potvrdio vlastitu sportsku i ljudsku kvalitetu, a potvrdu igračkog razvoja dobio je izborivši se za mjesto u nacionalnoj košarkaškoj reprezentaciji upravo kao igrač našeg Kluba. Politika prodaje klupskih talenata te štetan način vođena Kluba nisu i neće biti način upravljanja Klubom od strane aktualne Uprave, koliko god to određenim pojedincima očito nije po volji. Uprava i Skupština nastavljaju sa započetim procesom demokratizacije, profesionalizacije upravljanja te osiguravanja stabilizacije poslovanja i financijskog restrukturiranja Kluba, a stabilan kadar igrača te razvoj mladih neke su od osnovnih pretpostavki koje ćemo sustavno provoditi.

KK Cibona kao istinski sportski i košarkaški brend nije i neće, a bez da je prethodno prozvana, komentirati druge klubove i igrače istih. Navedeno smatramo osnovom sportske kulture i fairplay-a te se nadamo kako će se na isti način odnositi i svi drugi subjekti u cilju zaštite našeg sporta, stoji u priopćenju Cibone.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!