Čavlović podnio ostavku, Lukić novi direktor Cibone

11.10.2021.

13:22

Autor: I.Ž.K./HRT/Hina

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Slavko Midžor / PIXSELL

Dosadašnji direktor Košarkaškog kluba Cibona Domagoj Čavlović podnio je ostavku na tu dužnost iz osobnih razloga neposredno prije održavanja Skupštine kluba u ponedjeljak, a umjesto njega je na to mjesto kao vršitelj dužnosti imenovan Mauro Lukić.

Na Skupštini KK Cibona imenovani su novi članovi Skupštine, formirani su Nadzorni odbor i Upravni odbor, izvršena su imenovanja njihovih članova te je prihvaćena ostavka dosadašnjeg direktora iz osobnih razloga.

Dosadašnji direktor Domagoj Čavlović povodom svoje ostavke obratio se članovima Skupštine te ujedno i navijačima, članovima i simpatizerima Košarkaškog kluba Cibona:

- Poštovani! Neposredno prije današnje Skupštine KK Cibona podnio sam ostavku iz osobnih razloga na mjesto direktora kluba koji su motivirani s jedne strane pat pozicijom u kojoj se nalazi klub u odnosu na pojedina tijela iznad samog kluba, a s druge strane iz razloga negativnih utjecaja na moju obitelj i neprimjerenih pritisaka na mene kao direktora kluba. Ne želeći da taj pritisak utječe na kolege iz kluba, igrače, stručni stožer te na naše sadašnje i buduće partnere podnio sam ostavku želeći klubu ostvarenje svih zacrtanih ciljeva i puno sportskih uspjeha. Ujedno se zahvaljujem svim suradnicima s kojima sam sve ove godine zajednički proživljavao poneke neželjene trenutke, ali i puno lijepih trenutaka zbog kojih će Cibona ostati zauvijek u mom srcu, stoji između ostaloga u ostavci Domagoja Čavlovića.

U ponedjeljak su se članovima skupštine Krešimiru Gunjači, članu Uprave Erste Banke, Danielu Peršiću iz KK Cibona i predsjedniku Mladenu Bušiću, imenovanjem pridružili Ivan Artuković, predsjednik Uprave Franck d.d. i Jasmin Jurkovac, direktor prodaje u tvrtki Badel 1862. dok je iz skupštine na osobni zahtjev otišao Vjekoslav Šafranić.

Za članove Nadzornog odbora imenovani su Ivan Idžojtić i Velimir Vuga, dok Upravni odbor čine Mauro Lukić, Saša Turkalj i Luka Krkoč.

- Zadovoljan sam provedbom novih imenovanja u tijela kluba koja vidim kao veliki poticaj za još uspješniji razvoj i napredak KK Cibona. Pridružili su nam se iskusni stručnjaci za koje sam uvjeren kako će znanjem i liderskim vještinama doprinijeti uspješnom djelovanju kluba. S druge strane, iako u potpunosti razumijem njegove osobne razloge, nisam nimalo sretan zbog ostavke direktora kluba. Unatoč nekim neprimjerenim vanjskim pritiscima i pojedinačnim prozivkama, mišljenja sam kako je direktor Čavlović bio glavno vezivno tkivo svih sastavnica kluba te kako je, u iznimno turbulentnih osam godina za klub ostvario puno bitnih doprinosa za KK Cibonu, kulminacija kojih se ponajbolje reflektira i na vrlo uspješan start nove natjecateljske sezone, izjavio je nakon skupštine predsjednik Cibone Mladen Bušić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!