09:52 / 16.05.2021.

Autor: I.L./HRT

Bryant primljen u Kuću slavnih, emotivan govor supruge

Vanessa Bryant, Michael Jordan

Vanessa Bryant, Michael Jordan

Foto: David Butler II / USA TODAY Sports/Reuters

U Connecticutu u Naismith Memorialu održana je ceremonija prijema klase 2020. u košarkašku Kuću slavnih, a sve je proteklo u znaku preminulog Kobea Bryanta.

Legendarni NBA košarkaš primljen je u odabrano društvo 16 mjeseci nakon smrti u helikopterskoj nesreći te je tom prilikom njegova udovica Vanessa Bryant održala dirljiv govor. Izašla je na binu u pratnji legendarnog Michael Jordan, a zatim govorila o svom odnosu s Bryantom, kao i o njegovim osobinama na košarkaškom terenu i van njega. Publika je govor popratila uz skandiranje "Kobe, Kobe!".

- Vjerujem da se sada smije u raju jer ću ga hvaliti u javnosti. Više neće biti takvog kakav je bio Kobe. On je bio poseban, skroman, drugačiji. Veći od života, rekla je Vanessa Bryant pa dodala: - Kobeova osobna statistika govori sve sama za sebe, on je bio na drugoj razini. Nikada nije išao prečacima u košarci. Dao je cijelog sebe toj igri. Uspio si, sada si u Kući slavnih. Ti si pravi šampion. Nisi samo MVP, ti si velikan košarke. Tako se ponosim tobom. Voljet ću te uvijek i zauvijek, Kobe Bean Bryant.

Bryant je pet puta osvajao naslov prvaka NBA, 18 puta je biran u NBA All-Star momčad i bio je proglašen MVP-jem u sezoni 2007./08.

U istoj klasi u Kuću slavnih primljeni su Tim Duncan i Kevin Garnett.

Duncan je pet puta osvajao naslov NBA prvaka i cijelu svoju 19-godišnju karijeri proveo u dresu San Antonio Spursa gdje je sada pomoćni trener. Garnett je najveći dio svoje 21-godišnje karijere proveo u Minnesota Timberwolvesima i Boston Celticsima. U All Star momčad biran je 15 puta , a s Celticsima je osvojio naslov prvaka 2008.

- Velika je čast ući u Kuću slavnih s tobom i Bryantom, rekao je Garnett obraćajući se Duncanu.

Uz njih trojicu u Kuću slavnih primljeni su još igrač i trener Rudy Tomjanovich, trener muških college momčadi Eddie Sutton, trenerice ženskih college ekipa Kim Mulkey i Barbara Stevens, košarkašica Tamika Catchings i NBA dužnosnik Philip Baumann.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!