09:13 / 21.12.2018.

Autor: I.L.K./Hina

Bogdanovićevi Pacersi i Kingsi sljedeće godine igraju u Indiji

Bojan Bogdanović (Screenshot: YouTube)

Bojan Bogdanović (Screenshot: YouTube)

Foto: - / -

Pacersi i Kingsi će 4. i 5. listopada igrati "preseason" utakmice u NSCI Domeu u Mumbaiju, s 12 milijuna stanovnika najvećem gradu u Indiji.
Vodstvo NBA lige objavilo je kako će Indiana Pacersi i Sacramento Kings sljedećeg listopada odigrati dvije prijateljske utakmice u Indiji.

Pacersi Bojana Bogdanovića i Kingsi će 4. i 5. listopada igrati "preseason" utakmice u NSCI Domeu u Mumbaiju, s 12 milijuna stanovnika najvećem gradu u Indiji.

Bit će to prvo gostovanje nekog američkog profesionalnog sporta u toj zemlji, a najviše zasluga za to ima vlasnik Kingsa Vivek Ranadive, indijsko-američki biznismen koji je rođen u Mumbaiju.

"Velika mi je čast što mogu sudjelovati u ovom povijesnom trenutku. Sport u Indiji ima ogroman rast, a mi smo uzbuđeni zbog daljnjeg širenja NBA lige. Svijet želi gledati košarku i Indija je brzo rastuće tržište", rekao je 61-godišnji Ranadive.

Kroz program NBA Global Games, utakmice između NBA klubova igrani su u brojnim zemljama diljem svijeta, uključujući Italiju, Meksiko, Englesku, Francusku, Kinu, Brazil i Njemačku.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!