09:42 / 18.05.2019.

Autor: A.M./Reuters

Bogdanovićev suigrač suspendiran na dvije godine

Tyreke Evans (Screenshot: YouTube)

Tyreke Evans (Screenshot: YouTube)

Foto: - / -

Suigrač Bojana Bogdanovića u Indiana Pacersima Tyreke Evans izbačen je iz NBA lige na dvije godine zbog kršenja antidopinških pravila.
Suigrač Bojana Bogdanovića u Indiana Pacersima  Tyreke Evans izbačen je iz NBA lige na dvije godine zbog kršenja antidopinških pravila.

Evans, veteran s 10 NBA sezona iza sebe, koji je za Pacerse ove sezone prosječno ostvarivao 10,2 koša, 2,9 skokova i 2,4 asistencije za 20 minuta igre, je na ljeto trebao postati slobodan igrač, no sada je suspendiran i povratak na NBA parkete može tražiti za dvije godine.

Liga ne objavljuje detalje oko dopinških testiranja, već samo izrečenu kaznu. Ipak, po pravilima o kaznama zna se da bi droga za poboljšavanje učinka bila objavljena, a kako nije, očito je riječ o nečemu iz lepeze amfetamina, MDMA-a, kokaina, LSD-a, heroina, kodeina, PCP-a ili morfija.

Pacersi su objavili da "su obaviješteni o kazni te da su ponudili podršku i pomoć svom igraču". Također  "vrlo ozbiljno shvaćaju ovakve stvari".

Zadnji NBA košarkaš koji je bio izbačen iz lige zbog opijata bio je O.J. Mayo 1. srpnja 2016. godine.

Inače, Evans je bio četvrti pick drafta 2009. godine, a najbolji učinak bilježio je u redovima Sacramenta u "rookie" sezoni - 20,1 poen.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!