Bivši vlasnik Sunsa podijelit će 5 milijuna dolara zaposlenicima

16.02.2023.

22:51

Autor: HRT/Hina

Košarkaška lopta

Košarkaška lopta

Foto: Brocreative / Shutterstock

Bivši vlasnik NBA momčadi Phoenix Suns Robert Sarver podijelit će najmanje pet milijuna dolara u bonusima zaposlenicima i donirati još pet milijuna dolara u humanitarne svrhe nakon prodaje momčadi, izvijestio je ESPN u četvrtak.

Sarver će podijeliti pojedinačne bonuse od 20.000 dolara za 250 do 300 zaposlenika Sunsa, a još pet milijuna dolara donirat će humanitarne svrhe.


Sarver je prodao svojih 37 posto vlasništva nad Sunsima i Phoenix Mercuryjem iz WNBA-e za 1.48 milijardi dolara Matu Ishbiji, a prodaja je finalizirana prošlog tjedna. Prodajom je okončan Sarverov mandat u Sunsima, koji je trajao od 2004. godine.


Zaposlenici koji ispunjavaju uvjete bili su obaviješteni e-poštom od Ishbije da će primiti bonus na sljedećoj plaći.


NBA je suspendirala Sarvera na godinu dana i kaznila ga s 10 milijuna dolara nakon neovisne istrage o optužbama da je stvorio toksično radno okruženje u Phoenixu. U tom je izvješću utvrđeno da je Sarver upotrijebio "N-riječ" najmanje pet puta, seksualno uznemiravao zaposlenice, te vikao i psovao radnice tijekom gotovo dva desetljeća vlasništva.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!