Bivši košarkaš prodaje dva NBA prstena za pomoć Ukrajini

24.07.2022.

23:14

Autor: K.L./Hina

default error photo

Bivši ukrajinski košarkaš Slava Medvedenko odlučio je prodati svoja dva prstena prvaka NBA lige, koje je osvojio kao član Los Angeles Lakersa 2001. i 2002. godine, a sav novac od prodaje bit će namijenjen za pomoć njegovoj ratom pogođenoj zemlji.

Cilj Medvedenkove fondacije je podrška ukrajinskoj djeci i to obnavljanjem sportskih infrastruktura u školama i pokretanje mreže društvenih sportskih klubova.

- Želimo obnoviti dvorane i vježbaonice jer je ruska vojska bombardirala više od 100 škola. Našoj zemlji treba mnogo novca za obnovu škola, a sportske dvorane će biti posljednje u redu za popravak. U Ukrajini se tokom zime djeca moraju igrati u zatvorenom, rekao je Medvedenko.

Dražba za Medvedenkove prstenove će trajati od srijede 27. srpnja do petka 5. kolovoza, a procjena je kako će dostići cijenu od najmanje 100.000 dolara.

Mevedenko (43) je tijekom rata služio i u Teritorijalnoj obrani Ukrajine.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!