BiH neće na kvalifikacije za OI zbog nedostatka novca i odaziva igrača

17.03.2023.

13:50

Autor: I.Ž.K./HRT/Hina

Jusuf Nurkić

Jusuf Nurkić

Foto: Šime Zelić / PIXSELL

Muška reprezentacija Bosne i Hercegovine u košarci zbog nedostatka novca i procjene kako se pozivu ne bi odazvali njezini najbolji igrači neće sudjelovati na kvalifikacijskome turniru za Olimpijske igre, koje će se sljedeće godine održati u Parizu.

- Postoji više razloga za takvu odluku. Prvi je financijski. A nije ni realno očekivati da će nam se igrači odazvati, rekao je predsjednik Košarkaškog saveza BiH Dalibor Miloš.

Pojasnio je kako vodstvo Košarkaškog saveza BiH odluku o odustajanju od natjecanja u pretkvalifikacijama za OI donijelo u konzultacijama s izbornikom Adisom Bećiragićem. Izbornik je ocijenio kako se većina najvažnijih igrača ne bi odazvala pozivu budući je to vrijeme kada i sami imaju stanku za odmor.

Umjesto toga, dodao je Miloš, planira se organizirati košarkaški kamp s proširenom reprezentacijom gdje bi se utvrdilo na koje se igrače može računati u budućnosti. Ponajprije se to odnosi na mlađe i još uvijek neafirmirane košarkaše.

Prošle godine košarkaškoj reprezentaciji BiH novac za natjecanje uplaćen je tek nakon što su započeli natjecanje u svojoj skupini na Eurobasketu koje se igrao u Njemačkoj, Češkoj, gruziji i Italiji.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!