11:28 / 26.05.2020.

Autor: I.L./Hina

Barkley bi eliminirao momčad iz doigravanja u slučaju zaraze

LeBron James, Marko Gudurić i Anthony Davis u FedExForum. (Foto: Nelson Chenault-USA Today Sports/File Photo)

LeBron James, Marko Gudurić i Anthony Davis u FedExForum. (Foto: Nelson Chenault-USA Today Sports/File Photo)

Foto: - / -

"Ako samo i jedan igrač bude zaražen, cijela NBA momčad mora biti eliminirana."
Bivša NBA zvijezda, a sada televizijski komentator Charles Barkley izjavio je kako smatra da bi u slučaju da se sezona sjevernoameričke košarkaške lige nastavi, cijela momčad trebala biti eliminirana iz doigravanja ako se utvrdi da je samo jedan igrač pozitivan na koronavirus.

- Mislim da se moramo usmjeriti na to kako postupiti ako se pokaže da je jeda igrač zaražen, izjavio je Barkley za ESPN. - To je škakljiv dio. Smatram da ne možete prekinuti doigravanje. Mislim da će momčad morati biti eliminirana ako samo i jedan igrač bude zaražen.

- Bilo bi užasno kada bi Milwaukee Bucks morali biti eliminirani, čak i ako se radi o igraču koji sjedi na klupi. I tada biste morali eliminirati cijelu momčad, tada bi Milwaukee Bucks i veliki igrač kao što je Giannis (Antetokounmpo), izgubili u prvom krugu doigravanja, napomenuo je Barkley.

- To je sve još nepoznato. Učit ćemo u hodu, dodao je, naglasivši kako će igračima rizik od zaraze predstavljati i sama priroda igre i svakodnevni život.

- Igrači koji se guraju na terenu, bore se za skok i za poziciju, tu nema nikakvog socijalnog distanciranja, kazao je Barkley.

- Kažu da će igrače staviti u hotel na dva - tri mjeseca. Hoće li i spremačice biti u hotelu na dva-tri mjeseca? Što je s poslužiteljima? Oni će ići svaki dan doma. Tako da je tu mnogo neodgovorenih pitanja, naglasio je bivši igrač Philadelphia 76ersa, Phoenix Sunsa i Houston Rocketsa.

No Barkley je pozitivan i vjeruje da će prekinuta sezona ipak biti završena.

- NBA će donijeti odluku sljedeći tjedan, rekao je Barkley. - Sto posto sam siguran će se igrati. Znam da će i moji prijatelji u Major League Baseball igrati. Znam da će se igrati i hokej. No, mislim da će pro football i college football morati pričekati, sjesti i vidjeti kako nama ide.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!