Vratili se vaterpolisti, posljednji hrvatski olimpijci iz Tokija

10.08.2021.

19:46

Autor: Mirna Zidarić/Dnevnik/HRT

Povratak hrvatske olimpijske vaterpolo reprezentacije iz Tokija

Povratak hrvatske olimpijske vaterpolo reprezentacije iz Tokija

Foto: Marin Tironi / PIXSELL

Nakon što su u Tokiju natjecanje završili na petome mjestu, u Hrvatsku su se vratili vaterpolski reprezentativci. 

S obzirom na to da na svako natjecanje putuju s najvećim ambicijama, a Olimpijske igre svakako su jedno od njih, bili su razočarani nakon ispadanja u četvrtfinalu. Hrvatska se iz Londona vratila sa zlatnim odličjem, a iz Rija sa srebrom, pa ovaj povratak bez medalje oko vrata nije ono na što su naviknuli.

- Ne možemo biti zadovoljni s onim što smo napravili jer smo očekivali više, znali smo da možemo više, ali nažalost jedan loš dan nas je odveo u totalno drugom smjeru. Nema se ništa drugo nego izanalizirati što se dogodilo i probati da u narednim natjecanjima budemo bolji u tim segmentima, rekao je Maro Joković.

- To nije ono što smo mi željeli, sigurno nismo išli u Tokio da budemo peti. Nismo ušli u borbu za medalju, nismo osvojili medalju i zadovoljstva nema. Nije ovo tragedija, nije ovo kraj hrvatskog vaterpola, hrvatskog sporta kao što neki pokušavaju prikazati, ovo je samo jedna etapa koja nije završila za nas najbolje i na najbolji mogući način na koji smo mi htjeli. I vjerujte mi, nikome nije teže nego igračima i meni, istaknuo je izbornik hrvatskih vaterpolista Ivica Tucak

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!