Vratila se stolnoteniska reprezentacija

03.08.2021.

07:26

Autor: Hina/HRT

Andrej Gaćina

Andrej Gaćina

Foto: Luisa Gonzalez / Reuters

Nizu onih koji su završili svoj nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju i već 48 sati kasnije vratili se u domovinu, pridružila se i olimpijska stolnoteniska reprezentacija.

#Tokyo2020

#Tokyo2020

Foto: Tokyo 2020 / HRT

U Hrvatsku su se vratili Andrej Gaćina, Tomislav Pucar, Frane Tomislav Kojić i Filip Zeljko, uz trenera Nevena Karkovića.

Hrvatska je u Tokiju imala dva predstavnika u pojedinačnoj, a nastupila je i u momčadskoj konkurenciji.

Najiskusniji među njima, Andrej Gaćina, kojem su to bile četvrte Olimpijske igre, prošao je jedno kolo. U drugom je morao priznati premoć Francuzu Emmanuelu Lebessonu sa 4-0 (11-5, 11-6, 11-6, 13-11).

Tomislav Pucar je pak, bio slobodan u 1. kolu. Nakon toga, ždrijeb ga je vodio na susjeda iz Slovenije Bojana Tokića. I tu je nažalost, završio svoj nastup jer je poražen 4-0 (11-7, 11-9, 11-5, 11-7).

U momčadskom natjecanju, Hrvatska je zaustavljena odmah na startu od Tajpeha sa 3-0.

"Hvala vam na lijepoj dobrodošlici iako je kasno. Dojmovi su super, zajedništvo unutar hrvatskog tima je super. Čak smo uhvatili vremena i za druženje. Što se tiče samog rezultata, 50:50 smo. Zadovoljni smo jer smo dali sve od sebe, ali rezultat je mogao biti bolji. Međutim, što je tu je. Idemo sad malo odmoriti, a onda se vraćamo u dvoranu," kazao je Andrej Gaćina.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!