20:01 / 22.07.2021.

Autor: Zrinka Grancarić/Sport/K.L./HRT

Ruskinju s hrvatskom putovnicom svladale emocije uoči nastupa na OI

Elena Vorobeva

Elena Vorobeva

Foto: HTV / HRT

Otočić Enoshima, 70-ak kilometara od Tokija, domaćin je olimpijske regate. Hrvatska reprezentacija brojčano je značajno manja nego u prošla tri olimpijska ciklusa, međutim s dva jaka aduta, osvajačima medalja iz Rija.

#Tokyo2020

#Tokyo2020

Foto: Tokyo 2020 / HRT

- Znam koje su moje mogućnosti tako da sam nekako miran i spreman za prvenstvo, rekao je Tonči Stipanović.

Regatno polje je zahtjevno, ocijenjuje Šime Fantela, no ako je suditi prema jednoj od zadnjih trening regata prilično ga dobro čita. I u svom četvrtom nastupu trofejni hrvatski jedriličar podjednako je motiviran.
 
- Jednaka je glad i žar za natjecanjem i za pobjedom, tako da, u tom smislu, sve je isto, jedino sam vjerojatno malo mudriji i smireniji nego što je to bilo u Pekingu, rekao je Šime Fantela

Trening jedriličara

Trening jedriličara

Foto: HTV / HRT

Ruskinja s hrvatskom putovnicom Elena Vorobeva, prošla je dugi i zahtjevni put da bi došla na ove Olimpijske igre. Ne čudi stoga da su je emocije svladale.

- Ne osjećam se ni kao Ruskinja, ni kao Hrvatica, samo sam sportaš i borim se i dat ću sve od sebe. Borim se za svoj tim, za sve ljude koji..., rekla je Elena Vorobeva.

Prognostičari najavljuju da će blizu Enoshime proći tajfun, što bi moglo značajno poremetiti plan regate, koja počinje 25. srpnja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!