Presretni Sinkovići: Ispisali smo povijest

29.07.2021.

03:15

Autor: K.L./HRT

Martin i Valent Sinković

Martin i Valent Sinković

Foto: HTV / HRT

Braća Valent i Martin Sinković trijumfom u dvojcu na Olimpijskim igrama u Tokiju osvojili su svoje drugo, a 13. zlatno odličje na ljetnim igrama za Hrvatsku od samostalnosti.

#Tokyo2020

#Tokyo2020

Foto: Tokyo 2020 / HRT

Ovo je drugo zlato za Hrvatsku u Tokiju, tri dana nakon što je tekvandoašica Matea Jelić bila najbolja u kategoriji do 67 kilograma.

- Ne znam što pametno reći, rekli smo sve na stazi. Utrka točna kakvu smo zamislili. Rumunje smo dobili svaki put kad su nas probali stići, rekao je Martin Sinković koji je uputio pozdrav cijeloj obitelji.

Pozdravima se pridružio i brat Valent.

- Rumunji su nas testirali do krajnjih granica. Krenuli su prije nego što smo mislili u napad, na 1000 metara već, malo smo ih pustili da uđu, a onda smo na 750 udarili do kraja da ne osjete krv. Zadnjih 200 bilo je odrađivanje posla, rekli su smo da nećemo dizati.

- Htjeli smo prvi prijeći cilj i to smo ostvarili. Ispisali smo povijest, ispisali smo povijest s prvim svjetskim zlatom, a sada smo se još digli. Upisali smo se u veslačke anale i sad uživamo!, rekao je Martin.  

Poručio je Valent Sinković da im je trener Nikola Bralić rekao da se sada trebaju razveslati, ali sada ga neće poslušati!

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!