Otputovala posljednja skupina hrvatskih sportaša

30.07.2021.

12:16

Autor: M.M./Hina/HRT

Posljednja skupina hrvatskih sportaša otputovala u Tokio

Posljednja skupina hrvatskih sportaša otputovala u Tokio

Foto: Zeljko Hladika / Pixsell

 Iz zagrebačke zračne luke dr. Franjo Tuđman u petak je prema Japanu krenula posljednja skupina hrvatskih olimpijaca.

#Tokyo2020

#Tokyo2020

Foto: Tokyo 2020 / HRT

Prema Tokiju su krenuli maratonka Bojana Bjeljac i njezin trener Mladen Katalinić te hrvači Božo Starčević i Ivan Huklek te trener Ihar Piatrenka.

Za maratonku Bojanu Bjeljac, to su prve Olimpijske igre i posvetila im je maksimalnu pozornost. Dio bazičnih visinskih priprema obavila je u talijanskom Livignu, a posljednjih dana uoči puta, trenirala je u Zagrebu da se malo privikne na temperaturu kakva je očekuje u Japanu.

- Osjećaj je velikog uzbuđenja, ponosa, sreće. Vi znate da se maraton ne može trčati na visokim temperaturama. Forma je u redu, na visokom nivou, sve djevojke su top, sve smo vrh svijeta. Dat ćemo sve od sebe pa ćemo vidjeti, kazala je Bjeljac.

Božo Starčević već ima jedne Olimpijske igre iza sebe prije pet godina u Rio de Janeiru, kad mu je za malo izmakla medalja. Na tom iskustvu, pokušat će graditi svoj put do velikog uspjeha. Njegov brat, ujedno i trener Nikola Starčević, već je u Tokiju nekoliko dana i snima sve mogućnosti da bi Božo imao najbolje moguće uvjete.

- Iznenađujuće sam miran, ali svjestan sam kad dođem tamo po što sam došao. Sigurno će mi Rio koristiti, iskusniji sam, smireniji zbog toga, svjesniji situacije. Svjestan sam da s velikim pritiskom i tremom nećeš ništa promijeniti, naglasio je Starčević.

Ivan Huklek će u Tokiju debitirati na OI. Iza njega je obiteljska tragedija i prerana smrt sestre, ali i dolazak prinove. Trenutno, ima manjih problema s ozljedom gležnja koju je zaradio posljednji dan treninga u posljednjoj minuti.

- Iskreno, nisam previše uzbuđen, dosta sam miran, vidjet ćemo kako će biti kad dođem u olimpijsko selo, sve u svemu mislim da će biti dobro, miran sam. Mislim da smo odradili dobar posao i da sam spreman. Zadnju sekundu treninga mi je kolega iz reprezentacije malo nespretno skočio na nogu, išli smo snimati tako da je neka ruptura ligamenata. Ali dobro hodam, sad je dobro, tako da ću biti spreman, poručio je Huklek.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!