Maranić poražena u dvoboju 1. kola

30.07.2021.

05:57

Autor: M.M./Hina/HRT

Hrvatska džudašica Ivana Maranić

Hrvatska džudašica Ivana Maranić

Foto: Bruno Blumenschein / HJS

Hrvatska džudašica Ivana Maranić poražena je u dvoboju 1. kola kategorije do 78 kilograma Olimpijskih igara od Litvanke Sandre Jablonskyte.

#Tokyo2020

#Tokyo2020

Foto: Tokyo 2020 / HRT

Maranić (29) je zapela već na prvoj prepreci olimpijskog turnira u kultnoj dvorani Nippon Budokai, koja se nalazi na posebnom mjestu, uz Carsku palaču u središtu Tokija.

Zagrepčanka se na OI plasirala u zadnji trenutak, zahvaljujući bodovima na rang-listi Međunarodnog džudo saveza.

- Jednostavno nisam mogla naći rješenje za Litvanku. Ona se povlačila stalno, bila mi je daleko i nisam je mogla iskontrolirat. Šteta. Lijepo je bilo biti tu među svim ovim sportašima, ovo je ipak poseban osjećaj. Zahvaljujem na podršci iz mog kluba i nadam se da će netko od njih imati priliku doživjeti ovo što sam je doživjela, izjavila je Ivana, članica Judo kluba Panda.

Ovime je završio povijesni, prvi nastup hrvatskih džudašica na Olimpijskim igrama, a najdalje je stigla Barbara Matić, koja je poražena u borbi za broncu. Karla Prodan je izgubila u 2. kolu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!