10:02 / 25.07.2021.

Autor: M.M./HRT/HKS

Kajakašica Anamaria Govorčinović i kanuistica Vanesa Tot otputovale u Japan

Govorčinović i Tot otputovale u Japan

Govorčinović i Tot otputovale u Japan

Foto: HRT / Hrvatski olimpijski odbor

Mnogi hrvatski sportaši već su započeli svoja natjecanja na Olimpijskim igrama u Tokiju, ali, ima i onih koji tek kreću prema Japanu. Iz zagrebačke zračne luke put Japana krenule su naše predstavnice u kajaku i kanuu na mirnim vodama.

#Tokyo2020

#Tokyo2020

Foto: Tokyo 2020 / HRT

Anamaria Govorčinović, prva hrvatska predstavnica u kajaku jednosjedu (K-1 200 sprint i 500 m) na Olimpijskim igrama od naše samostalnosti, od silnog uzbuđenja, teško je pronalazila riječi kojima bi opisala svoju sreću što je ostvarila mogućnost odlaska u Japan. Sve što je planirala sa svojim trenerom Aleksandrom Kneževićem, uspjela je odraditi na Jarunu i spremna dočekuje OI Tokio 2020.

- Uzbuđena sam i jedva čekam polazak. Sve je odrađeno kako smo planirali, hvala Bogu bez ozljeda i sve je teklo prema planu. Cilj je odraditi najbolje svoje moguće pa ćemo vidjeti što će biti. Stvarno nema loše cure, i Mađarice, i Njemice, i Novozelanđanke i Francuskinje i stvarno će biti borba, rekla je Govorčinović.

Kanuistica Vanesa Tot također je jako sretna što će biti dio olimpijske priče u Tokiju. Ona je ne samo prva hrvatska kanuistica u povijesti koja nastupa na Olimpijskim igrama, nego je i prva Brođanka koja je izborila mogućnost da se natječe na najvećem svjetskom natjecanju. Uz sve to, ući će u povijesne knjige olimpizma jer njezina disciplina (C-1 200 m sprint) doživljava svoju promociju na OI Tokio 2020.

- Osjećam se spremnijom nego ikad, naime ova sezona mi je bila najuspješnija dosad. Na svim natjecanjima sam bila barem u jednom A finalu. Pripremala sam se u svom gradu, u Slavonskom Brodu na Savi. Mislim da su pripreme dobro protekle, da smo odlično odradili prema planu kako je moj trener Igor Krajina zapisao. Nekako mi je želja, odnosno cilj da budem među prvih 16, što znači u jednom od finala, A ili B. Ali, ako se to ne postigne, nećemo biti žalosnii vjerojatno ću imati još dvije ili tri Olimpijade, rekla je Tot.

Natjecanje za Anamariu počinju 2. kolovoza, a dva dana kasnije, 4. kolovoza svoj nastup imat će Vanesa Tot.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!