16:31 / 09.08.2021.

Autor: I.Ž.K./HRT/Hina

Ivan Kvesić se vratio s Igara: Razočaran sam, ali i ponosan

Hrvatski karatisti vratili se s OI-ja

Hrvatski karatisti vratili se s OI-ja

Foto: Željko Hladika / PIXSELL

Prvi hrvatski karatist koji je nastupio na olimpijskim igrama Ivan Kvesić sa svojim trenerom Danielom Vučićem i bratom Anđelom Kvesićem u ponedjeljak se vratio u Hrvatsku s Igara u Tokiju.

Ivan Kvesić u Tokiju nije uspio osvojiti odličje u kategoriji preko 84 kilograma iako je aktualni svjetski prvak.

- Popravni ispit čeka nas vrlo brzo, zato želim da se prije svega odmoriš i vratiš treninzima. Čeka te obrana naslova svjetskog prvaka i siguran sam da ćemo se svi zajedno opet veseliti, rekao je predsjednik Hrvatskog karate saveza Davor Cipek prilikom dočeka u zagrebačkoj zračnoj luci.

- Ivane, mi dvije godine pratimo Vaša nastojanja da se kvalificirate za Tokio. Znamo koliko ste truda uložili u to. Peto mjesto je odličan rezultat i bez obzira što karatea neće biti na sljedećim Igrama, budite bez brige, mi ćemo vas i dalje pratiti, dodao je direktor marketinga HOO-a Ranko Ćetković.

Kao pravi sportaš, Ivan Kvesić nije tražio ispriku u tatamiju, vremenu, leđima koja su ga zaboljela dva dana prije borbi. Shvatio je da nije bio pravi i dao sve što je mogao. U prvoj borbi dana on je pobijedio Saudijca Tarega Hamedija 3-2, zatim je doživio dva poraza, od Iranca Sajeda Ganjzadeha 1-3 te Kanađanina Daniela Gaysinskkog 1-4. Time je izgubio šansu za polufinale, odnosno borbu za medalje. "Pirova pobjeda" protiv Amerikanca Briana Irra samo je uljepšala ukupni dojam. Povijesna prilika za medalju tako  je propuštena, jer karatea nema u olimpijskom programu za Pariz 2024. godine.

- Sada je teško bilo što reći. Naravno da sam rezultatski razočaran, ali kako vrijeme bude odmicalo tako ću biti sve ponosniji što sam uspio izboriti svoj nastup među deset iz cijelog svijeta. Na kraju se ispostavilo da su dva finalista iz moje skupine i ispostavilo se da je bila teška skupina. Bilo je stvarno lijepo, izjavio je Kvesić.

#Tokyo2020

#Tokyo2020

Foto: Tokyo 2020 / HRT

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!