Hrvatski sportaši nastavljaju borbe za olimpijske medalje

30.07.2021.

11:47

Autor: M.M./HRT

Hrvatski sportaši nastavljaju borbe za olimpijske medalje

Hrvatski sportaši nastavljaju borbe za olimpijske medalje

Foto: HTV / HRT

Osmi je dan Olimpijskih igara. Hrvatski sportaši nastupaju u džudu, jedrenju, plivanju, tenisu i veslanju. Iz Tokija se za Dnevnik u podne javio Edin Mahmuljin, osvrnuo se na jutrošnju utrku Damira Martina, rekao je kako je bilo lijepo gledati tu emotivnu utrku. Dodao je i kako je prekrasno vidjeti da dva hrvatska para igraju finale, prije 113 godina se to dogodilo. 

#Tokyo2020

#Tokyo2020

Foto: Tokyo 2020 / HRT

Oko 12 sati počelo je povijesno hrvatsko tenisko finale muških parova. Za zlato se bore Mate Pavić i Nikola Mektić s jedne te Marin Čilić i Ivan Dodig s druge strane.

Martin osvojio broncu

Hrvatski veslač Damir Martin osvojio je brončanu medalju u samcu.

Gotovo cijelu utrku zaostajao je za vodećim trojcem, a onda u samoj završnici doveslao do medalje.

- Ova medalja nije bronca, ovo je za mene platina, rekao je Martin.

- Još uvijek ne znam gdje početi... to je supruga vjerovala u mene, sto put sam htio odustat poslije operacije kuka, inat je budila u meni, ne znam kom bi drugom povetio nego njoj, rekao je Martin.

Poraz Maranić

Nažalost, hrvatske džudašice porazom Ivane Maranić u dvoboju 1. kola, završile su svoj povijesni, prvi nastup na Olimpijskim igrama. Maranić je izgubila od Litvanke Sandre Jablonskyte.
Taekwondoisti se vratili 

U Zagreb je jutros sletjela hrvatska olimpijska reprezentacija u taekwondou. Dočekali su ih članovi obitelji i prijatelji, a među ostalima, i ministrica sporta i turizma. Osvajači medalja kreću put rodnih gradova Splita i Knina, gdje im se također pripremaju dočeci. 

Matea Jelić
zahvalila je svima na podršci.

- Kao da smo osjetili tu podršku i drago mi je da nisam odustala i da sam dala sve od sebe jer se sve isplatilo. Taekwondo nije ni počeo, niti će završiti s nama. Nadam se da će djeca doći poslije mene i da će ići po svoje snove, rekla je zlatna Matea.

Osvrnula se i na ružne komentare koji su joj stizali.

- Ja sam rođena Hrvatica i bit ću Hrvatica do smrti. Toga se ne sramim, ponosim se time, rekla je između ostalog.

- Ne mogu reći da sam spavala kako treba, razmišljala sam što još trebam sve popraviti, nisam baš slušala trenera u finalu i to bi htjela popraviti, rekla je Jelić.

- Najavljivao sam zlato i da ću dati sve od sebe, osjećao sam se najspremniji ikada, rekao je Toni Kanaet.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!