09:58 / 28.07.2021.

Autor: K.L./Hina

Fantele desete nakon četiri plova

Šime i Mihovil Fantela

Šime i Mihovil Fantela

Foto: Carlos Barria / REUTERS

Hrvatska posada u klasi 49er Mihovil i Šime Fantela zauzima desetu poziciju nakon četiri od predviđenih 12 plovova Olimpijskih igara.

#Tokyo2020

#Tokyo2020

Foto: Tokyo 2020 / HRT

Nakon jučerašnjeg sjajnog četvfrtog mjesta u premijernom plovu, braća Fantela su lošije jedrili u srijedu. U tri plova ubilježili su 14., sedmo i 12. mjesto što im donosi ukupno desetu poziciju s 23 negativna boda.

Vode Britanci Fletcher i Bithel sa sedam negativnih bodova ispred Španjolaca Botin de Chever/Lopez Marra (8) i Australaca Willa i Sama Phillipsa (12).

Šime je s Igorom Marenićem osvojio povijesno olimpijsko zlato u Riju u klasi 470,  a sada s mlađim bratom Mihovilom pokušava postati prvi jedriličar sa zlatom u 470 i 49eru, tek tek treći s medaljama u tim klasama.

Jedrenje su domaćini Olimpijskih igara smjestili na maleni otok Enoshimu, koji je kopnom povezan s 400-metarskim mostom, a udaljen je 80-tak kilometara od Tokija

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!