Đerek i Srbić spremni za prve nastupe

22.07.2021.

16:51

Autor: K.L./HRT

Ana Đerek

Ana Đerek

Foto: Hrvatski gimanstičarski savez / Press

Tin Srbić i Ana Đerek iščekuju svoj prvi nastup na Olimpijskim igrama. Srbić kreće u subotu kvalifikacijama preče, a Đerek u nedjelju ima kvalifikacije na parteru i gredi.

#Tokyo2020

#Tokyo2020

Foto: Tokyo 2020 / HRT

Đerek je odradila danas svoj podij trening u Ariake Areni koja je oduševila hrvatsku gimnastičarku.

- Dosta sam zadovoljna. Iako sam se osjećala nešto nervoznije nego inače za podij treninge. Mislim da je razlog tome što sam danas prvi put probala vježbu na parteru ovako na standardu još od lipnja i Svjetskog kupa u Osijeku. Vučem ozljedu noge i bilo me strah za nju. Još se danas i češka reprezentativka Aneta Holasova koja mi je prijateljica i s kojom se tu družim nije pojavila na podij treningu. To je trening koji se ne izostaje baš bezveze, pa me bilo strah da je možda pozitivna. Ali nije, njezini su testovi negativni, samo je zbog nekog kontakta iz aviona morala ostati u samoizolaciji. Bila mi je nervosa, nisam je mogla izbaciti iz glave nikako, nisam znala što je. Ali, na kraju sam podij odradila odlično. Tj. gredu odlično, parter sam odradila tri četvrtine vježbe, što je ono što sam planirala. Zadovoljna sam, noga je sve izdržala, ne boli me ništa puno više, a to mi je bitno, rekla je Đerek.

Srbić je sretan što mu se ostvario veliki cilj samim dolaskom u Tokio.

- I Ana i ja smo sretni i ponosni što predstavljamo hrvatsku gimnastiku. U Olimpijskom selu mi je jako dobro, možemo hodati neometano, jedino moramo nositi maske, no to je jedino, pod navodnicima, problem. Kvalifikacije su mi odmah dan nakon otvaranja, moja forma je stvarno jako dobra, imao sam probleme s leđima, no oni su sanirani. Bolje su nego prije. Jedva čekam subotu i nadam se da ću ući u finale. Imao sam veći pritisak na nekim Svjetskim i Europskim prvenstvima, meni je bio uspjeh samo doći ovdje. Nadam se da će sve dobro proći, rekao je Srbić koji neće ići na otvaranje.  

Tamo će biti Đerek.

- Mora netko predstavljati gimnastiku budući da ne ide ni moj trener Miroslav Končarević ni Tinov trener Lucijan Krce jer oni natječu dan kasnije, rekla je Đerek.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!