19:40 / 29.07.2021.

Autor: I.Ž.K./HRT/Hina

Čestitke državnog vrha braći Sinković i tenisačima

Zlatna braća Sinković

Zlatna braća Sinković

Foto: Piroschka Van De Wouw / REUTERS

Na velikom uspjehu hrvatskih veslača i tenisača na Olimpijskim igrama u Tokiju čestitali su predsjednik Zoran Milanović, premijer Andrej Plenković te predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

Braća Valent i Martin Sinković osvojila su zlatno olimpijsko odličje u dvojcu bez kormilara, a Hrvatska ima i osigurano zlato te srebro u teniskim parovima nakon što su Marin Čilić i Ivan Dodig te Nikola Mektić i Mate Pavić izborili finale u Tokiju.

- Bravo, dva puta bravo za braću Valenta i Martina Sinkovića!, napisao je hrvatski predsjednik Zoran Milanović na Facebook profilu.

- Poštovani i dragi Martine i Valente, s velikim veseljem sam pratio Vaše osvajanje zlatnog odličja u dvojcu bez kormilara na Olimpijskim igrama u Tokiju, te Vam uime Hrvatskoga sabora i svoje osobno, od srca čestitam na tom izvanrednom postignuću. Nakon nizanja nebrojenih medalja sa svjetskih i europskih prvenstava, drugim olimpijskim zlatom dali ste novi sjaj kruni svojih sportskih karijera i ponovno nas učinili vrlo ponosnima. Time ste potvrdili da veslanje ostaje jedan od najtrofejnijih hrvatskih sportova na Olimpijskim igrama, a Vi jedni od najuspješnijih hrvatskih sportaša u povijesti, navodi se u čestitki predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića.

Čestitao je i Marinu Čiliću, Ivanu Dodigu, Nikoli Mektiću te Mati Paviću na ulasku u finale parova čime je Hrvatska osigurala zlato i srebro.

Čestitkama se pridružio i hrvatski premijer Andrej Plenković: - Marin Čilić, Ivan Dodig, Nikola Mektić i Mate Pavić donose zlato i srebro u teniskim parovima. Čestitke našim tenisačima na još jednom velikom uspjehu hrvatskog sporta, poručio je premijer Plenković.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!