Tena Hadžić nosit će hrvatsku zastavu na zatvaranju ZOI-ja

19.02.2022.

16:06

Autor: I.Ž.K./HRT/Hina

Tena Hadžić

Tena Hadžić

Foto: Jaki Franja / PIXSELL

Najmlađa hrvatska olimpijka, skijaška trkačica Tena Hadžić nosit će hrvatsku zastavu na svečanosti zatvaranja XXIV. zimskih olimpijskih igara u nedjelju (13 sati po našem vremenu), objavio je Hrvatski olimpijski odbor (HOO).

Prema pravilima Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO), na završnoj svečanosti Igara zastavu može nositi jedan sportaš ili sportašica.

Većina naših predstavnika već je otputovala iz kineske prijestolnice pa je ta počast ostala u ingerenciji terceta iz skijaškog trčanja.

Budući da je Marko Skender bio stjegonoša na svečanosti otvaranja Igara, a Vedrana Malec posljednjeg dana svojih trećih, ujedno i oproštajnih Igara, ima vrlo zahtjevan nastup u ski-maratonu (30 km), izbor je pao na 17-godišnju Zagrepčanku.

Tako će se Tena Hadžić pridružiti Marku Skenderu i Zrinki Ljutić te zaokružiti priču o hrvatskim olimpijskim debitantima kao stjegonoš(ic)ama na ZOI-ju u Pekingu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!