Skender: Uvjeti su bili teški, ali zadovoljan sam, dao sam sve od sebe

11.02.2022.

10:45

Autor: I.Ž.K./HRT/HOO

Marko Skender

Marko Skender

Foto: Jaki Franja / PIXSELL

Hrvatski reprezentativac u skijaškom trčanju Marko Skender zauzeo je 85. mjesto u utrci na 15 kilometara klasičnim načinom na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu.

Za zlatnim Fincem Iivom Niskanenom Skender je zaostao deset minuta i 36 sekundi završivši utrku na 85. poziciji u konkurenciji 95 trkača koji su došli do cilja. Srebro je uzeo Rus Aleksander Bolšunov, a broncu Norvežanin Johannes Hoesflot Klaebo.

Hrvatski stjegonoša s otvaranja Igara bio je zadovoljan utrkom.

- Bio je dobar rezultat, solidan. Nije sto posto bio moj dan, ali zadovoljan sam. Dao sam sve od sebe, uvjeti su bili jako teški, snijeg je bio spor. Nadmorska visina me dosta mučila, bilo je malo zraka, ali dobro. Uspio sam i to odraditi, zadovoljan sam i spreman za dalje, rekao je Skender nakon utrke. 

Skenderu je ovo bio drugi nastup na Igrama u Pekingu, u kvalifikacijama sprinta slobodnim načinom imao je 69. rezultat u konkurenciji 88 natjecatelja.

Nastup u Pekingu Marko Skender zaključit će utrkom na 50 km koja je na rasporedu 19. veljače, pretposljednjeg dana Igara. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!