Šegota: Bolje bi bilo da su se Igre održale iduće godine

09.02.2022.

06:57

Autor: M.Š./HRT

Damir Šegota

Damir Šegota

Foto: HTV / HRT

Damir Šegota, šef hrvatske misije u HOO-a u Pekingu, završio je u izolaciji zbog pozitivnog nalaza na koronavirus.

- Na prvu se ne bi reklo da mi je nešto, te vrijednosti, trebalo bi biti 40 taj CTA, a kod mene je bilo 31, pa 34 pa je na 22 palo.

Dodaje da je bio negativan na testiranju u Zagrebu, a kada je došao u Peking, odmah je bio pozitivan po dolasku Peking.

- Vrijeme inkubacije je očito bilo između Zagreba i Pekinga, odmah su me tu stavili u izolaciju i karantenu, na perfireiji grada. Nemam Google tražilicu na internetu, imam samo pristup mejlovima, ja ću izaći iz karantene kada budu dva negativna testa u 24 sata. Ja se svaki dan čujem telefonski, po potrebi, ovisno o situaciji. Nažalost, kada Igre krenu, sve krene na bolje, a ovdje su problemi svaki dan neki novi. Ovdje su problemi osim COVID-a i ti njihovi organizacijski problemi i struktura koja je komplicirana. Uglavnom, sve riješavamo, ovdje je ipak manja delegacija nego što nas je bilo u Tokiju, gdje nas je bilo puno više, pojašnjava.

Smatra da su prerestriktivno pristupili cijeloj priči, dodajući da su se iduće godine održale Igre da ne bi sigurno bile pod ovim uvjetima.

- Bilo je pametnije da se to napravilo na taj način, zaključuje. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!