"Prsti su mi bili toliko smrznuti da se nisam uopće mogao pomaknuti"

19.02.2022.

13:44

Autor: K.L./HRT

Marko Skender

Marko Skender

Foto: Kai Pfaffenbach / REUTERS

Hrvatski predstavnik Marko Skender zauzeo je 57. mjesto u maratonu u skijaškom trčanju na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu.

- Bilo je izuzetno teško, ali prihvatio sam izazov da završim jednu od najtežih utrka na Olimpijskim igrama. Rezultat je bio solidan, zadovoljan sam što sam po ovakvim uvjetima završio utrku. Bilo je previše riskantno zbog zdravlja natjecatelja pa je smanjena duljina. Puhalo je užasno, na momente smo doslovno stali na stazi, išli smo po naslagama snijega, rekao je Skender nakon utrke.

"Kraljevska" disciplina je zbog loših vremenskih uvjeta skraćena s 50 na ukupno 28.4 kilometara.

- Kriza uvijek ima velikih, ali zacrtao sam si još na početku da moram ovo završiti kako god, pa makar i umro. To da mora ići do kraja, to sam uspio napraviti, s tim sam stvarno jako zadovoljan, da sam uspio završiti utrku, dodao je Skender.

Još jednom je govorio o teškim uvjetima.

- Stvarno kad sam došao, kad sam se ohladio, prsti su mi bili toliko smrznuti da se nisam mogao pomaknuti uopće. Noge, mišići, sve je bilo jako grdo, ali sad sam se malo dobio pa ide prema boljem, zaključio je Skender.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!