09:31 / 16.02.2022.

Autor: K.L./Hina

Hrvatska bez finala u ekipnom sprintu

Tena Hadžić

Tena Hadžić

Foto: Lindsey Wasson / REUTERS

Vedrana Malec i Tena Hadžić osvojile su deseto mjesto u svojoj polufinalnoj skupini natjecanja u ekipnom sprintu klasičnim načinom na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu te tako ostale bez plasmana u finale.

Hadžić je trčala neparne izmjene (prvu, treću i petu), a Malec parne (drugu, četvrtu i šestu).

Nakon prve izmjene Hrvatska je bila na 11. mjestu od 12 reprezentacija koje su startale, da bi je Malec u drugoj, a potom i u zadnjoj izmjeni dovela do 10. mjesta u vremenu 26 minuta i 29.23 sekunde.

Iza hrvatskih skijašica na cilj su stigle samo Latvijke (26:46.26), dok je štafeta Turske uhvaćena u četvrtoj izmjeni za cijeli krug, što je značilo i kraj natjecanja za turske trkačice.

U finale su se prema plasmanu iz prve polufinalne skupine plasirale reprezentacije Njemačke, SAD-a, Austrije i Švicarske, a iz druge Rusija, Finska, Švedska i Norveška.

U statusu "sretnih gubitnica", kao dvije reprezentacije s najboljim rezultatima među preostalim ekipama, plasman u finale su izborile Francuska i Poljska.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!