Aščić: Nadam se da ćemo na idućim Igrama imati više predstavnika

16.02.2022.

17:33

Autor: I.L./HRT

Valentina Aščić

Valentina Aščić

Foto: Jaki Franja / PIXSELL

- Zadnju utrku na 1500 metara sam odvozila, dala sam sve od sebe. Iskreno, moglo je biti brže, je, ali taktički gledano bilo je tu nekih greškica koje su me možda koštale jednog mjesta, rekla je hrvatska predstavnica u brzom klizanju na kratkim stazama Valentina Aščić.

Unatoč postignutom novom hrvatskom rekordu nije se uspjela plasirati u polufinale na Zimskim olimpijskim igrama. Aščić je imala najbolji rezultat među petoplasiranim klizačicama te je u konačnom poretku discipline 1500 m zauzela 25. mjesto.

Aščić je u Pekingu nastupila i na 500 metara te je bila 23.

Bio je to povijesni nastup za Hrvatsku, prvi smo put imali brzu klizačicu na zimskim olimpijskim igrama.


- Puno toga sam zapravo i naučila kroz ovo iskustvo. Vrijeme je bilo puno brže nego moje prošlo, dakle novi osobni i državni rekord zbog toga jesam sretna. Ali ima puno mjesta za napredak zato se i veselim idućim sezonama i zapravo idućim olimpijskim igrama. I nadam se da na idućim neću ja biti jedina, da ćemo imati još više predstavnika i predstavnica.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!