17:36 / 26.02.2021.

Autor: Studio 4 / HRT

Zorko: UEFA će ponuditi alternativne neutralne terene

Dvoboj Dinama i Krasnodara

Dvoboj Dinama i Krasnodara

Foto: Slavko Midžor / PIXSELL

Nogometaši Dinama izborili su nastup u osmini finala Europske lige gdje će igrati protiv Tottenhama.

Gost Petra Vlahova u Studiju 4 bio je sportski novinar Mario Zorko. Povod je bio sjajan uspjeh hrvatskog prvaka Dinama koji je s dvije pobjede izbacio ruski Krasnodar u šesnaestini finala Europske lige.

Sljedeći protivnik Modrima je engleski velikan Tottenham. U prvom susretu 11. ožujka Dinamo je domaćin, a uzvrat je 18. ožujka, no još uvijek je upitno gdje će se utakmice odigrati zbog različitih ograničenja zbog COVID-a u dijeloj Europi.

- U ovom trenutku je bliže tome da će se utakmice igrati na neutralnom terenu, jer svi engleski klubovi imaju ograničenja i nema putovanja, a to je i preporuka našeg Ministarstva vanjskih poslova. To će se vjerojatno znati sljedećeg tjedna, na kojem neutralnom terenu će igrati, rekao je Zorko.

- Tottenham je i sad protiv Wolfsbergera u šesnaestini finala prvu utakmicu igrao u Budimpešti kao gost. Službeno je Dinamo domaćin u prvoj utakmici, a UEFA će ponuditi alternativne neutralne terene.

Hrvatski prvak ima sjajne nastupe u Europi, što je presudno da je Dinamo danas ozbiljan europski klub?

- Dinamo vodi odličnu sportsku politiku i u svakom segmentu je odlično organizirani klub, potpuno izvan sustava hrvatskog sporta pa i hrvatskog nogometa. Odlično igra u Europi, Dinamo je to prepoznao, znao je na što se treba orijentirati, da je ono što mu može nositi budžet, kruh u nogometnim uvjetima, a to je igranje u Europi. Kroz igranje u Europi dolaze i nagrade UEFA-a, ali dolaze i afirmacije igrača koji kasnije postižu svoju cijenu na europskom tržištu.

Nakon Nenada Bjelice smatralo se da Dinamu slijedi potop. Ipak, pokazalo se da je Zoran Mamić idealno rješenje.

- To uopće nije sporno, Zoran Mamić je odličan trener i što se potvrđuje sportskom politikom, odličan sportski direktor.

Pogledajte cijeli razgovor!

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!