Zorica o prekidu druge lige: Tragedija, za koga postoje ti klubovi!?

05.05.2020.

17:17

Autor: A.M./HRT

default error photo
Izvršni dopredsjednik NK Rudeš Ivica Zorica bio je gost emisijen Zajedno za zdravlje. Zorica je u manjini po pitanju gotovo izvjesnog prekida Drugog HNL-a.
Izvršni dopredsjednik NK Rudeš Ivica Zorica bio je gost emisije Zajedno za zdravlje. Zorica je u manjini po pitanju gotovo izvjesnog prekida Drugog HNL-a. Što misli o prekidu 2. HNL-a, što je najvjerojatnija opcija?

- Ako se nogomet igra u bilo kojoj ligi radi predsjednika i dva-tri činovnika, onda je prekid posve prihvatljiv. U tom kontekstu smatram da za sljedeću sezonu drugoligaški klubovi ono što dobivaju od lokalne zajednice treba ići predsjedniku i tim činovnicima. Oni neka žive od toga i s vremena na vrijeme neka se predstavljaju kao čelnici klubova.  Klubovi su zamišljeni da služe zajednici, kao što služe vrtić, vjeronauk, škola... Klub je zamišljen da služi zajednici, da od djetinjstva dobijemo zdravog čovjeka, mladog nogometaša. Mogu pohvaliti Zagrebački nogometni savez i njegovo praćenje škola nogometa u drugoj ligi, žalim da tako nije u cijeloj Hrvatskoj. U Rudešu imamo 450 polaznika škole i 25 seniora. Jeste li čuli od tih predsjednika i sportskih radnika gdje će ti momci završiti. Što to znači prekid prvenstva i sad već 40 i više dana bez treninga?, kritičan je Zorica.

Koliko mladih igrača ovisi o odluci HNS-a.

- Rudešovi juniori nastupaju u prvoj ligi i bili smo peti. Imate 16 seniorskih klubova u Drugoj ligi, 16x25 je oko 500 momaka koji su naprosto ostavljeni na ulici. Ako se vratimo u školu nogometam tu imamo barem 1000 momaka koji su 18+ i koji su također ostavljeni na ulici. Nikoga od ovih koji se zalažu za prekid prvenstva ne pitaju se gdje će ti momci?

Zorica ima drukčiji stav od predsjednika svog kluba i većine drugoligaških dužnosnika.

- Ja ovdje iznosim svoje osobne stavove, jer gledam škole nogometa i posljedice ove sulude odluke. Nulti je momenat da se može trenirati kad može trenirati seniorska momčad u prvoj ligi.

U Prvom HNL-u mjere opreza mogu se ispoštivati, zašto isto tako ne nastaviti 2. HNL?

- Dozvoliti trenirati ne znači igrati utakmicu. Ono što može ispoštovati 1. HNL, može i Drugi HNL i škola nogometa. Svaki zadatak koji nam se da, mi ga možemo ispoštovati. Na silu prekinuti ligu, onemogućiti tim momcima da postanu ono što žele biti, to je čista opstrukcija ljudi koji su nekim svojim promišljanjima došli na čelne pozicije i čine štetu.

Šibenik je podržao prekid prvenstva?

- Tragedija je da su ovo odlučili, za 10 godina pisat će se da je Šibenik ušao u 1. HNL zahvaljujući Covidu-19.

Majstoricu bi navodno mogli odigrati juniori Dinama i Hajduka.

- To je ponižavanje zdravog razuma. Čitao sam to. Ja sam navijač Hajduka, ali staviti naglasak na Dinamo i Hajduk i zanemariti ostalih 12 klubova je poniženje za sve druge.

Cijeli razgovor pogledajte u videu!

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!