16:07 / 17.09.2021.

Autor: I.L./HRT/HNS

Značajna ulaganja HNS-a u ženski nogomet

Nogometašice Osijeka

Nogometašice Osijeka

Foto: Davor Javorovic / PIXSELL

Hrvatski nogometni savez ovoga je tjedna isplatio prvu ratu financijskih sredstava ženskim nogometnim klubovima.

U suradnji s FIFA-om i koristeći sredstva iz programa Forward, Hrvatski nogometni savez ove će godine uložiti 3,5 milijuna kuna u razvoj ženskog nogometa.

Sredstva će biti korištena za potrebe sufinanciranja nacionalnih liga kadetkinja i pionirki, koje su uspješno pokrenute prošle godine te je početkom rujna započela nova sezona.

Također, sredstva će biti iskorištena za potrebe organizacije rada u svim ženskim klubovima, kako bi se dala snažna potpora daljnjem razvoju ženskog nogometa u Hrvatskoj.

- Povećanje interesa za nogometom među djevojčicama i podizanje kvalitete ženskog nogometa su među važnim strateškim ciljevima Saveza u narednom razdoblju. Pokretanje nacionalnih liga za kadetkinje i pionirke bio je važan iskorak za ženski nogomet u Hrvatskoj te ćemo i dalje financijski pratiti taj projekt kako bismo podizanjem kvalitete u tim uzrastima omogućili i dugoročni rast kvalitete naše prve lige te seniorske reprezentacije. Radi se o dugoročnom projektu uz koji HNS čvrsto stoji te ćemo se u suradnji s Fifom truditi da ženskim klubovima i našim nogometašicama omogućimo što kvalitetnije uvjete i što bolja natjecanja, izjavio je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!