16:12 / 27.05.2020.

Autor: I.L./HRT

'Zeleno svjetlo' za sportska natjecanja u Hrvatskoj

Prijateljska utakmica GNK Dinamo - NK Osijek (Luka Stanzl/PIXSELL)

Prijateljska utakmica GNK Dinamo - NK Osijek (Luka Stanzl/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Stožer civilne zaštite odobrio početak održavanja sportskih natjecanja.
Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske objavio je datume nastavka sportskih natjecanja u Hrvatskoj.

Prema Odluci o izmjenama Odluke o nužnim mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19, sportska natjecanja na otvorenom moći će se održavati od 30. svibnja, dok će se sportska natjecanja u zatvorenim prostorima moći održavati od 13. lipnja.

Sva sportska natjecanja održavat će se bez prisustva gledatelja.

Današnjom odlukom Stožera civilne zaštite omogućena je tako provedba prijašnjih odluka Izvršnog odbora HNS-a na temu nastavka nogometnih natjecanja u Hrvatskoj, objavio je Hrvatski nogometni savez (HNS).

Sukladno odlukama Izvršnog odbora, nogometna sezona u Hrvatskoj nastavit će se utakmicama polufinala Hrvatskog kupa 30. i 31. svibnja, dok će Hrvatski Telekom Prva Liga ponovo započeti 5. lipnja. Izvršni odbor također je odlučio kako će se natjecanje 1. HNLŽ u natjecateljskoj godini 2019./20. nastaviti 14. lipnja 2020., a iza 13. lipnja nastavit će se i 1. HMNL.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!