15:19 / 07.04.2020.

Autor: R.J./A.M./I.L./HRT

Zekić o životu i radu u najsiromašnijoj zemlji Europe

Zoran Zekić

Zoran Zekić

Foto: - / -

Trener moldavskog Šerifa Zoran Zekić prenio nam je dojmove o situaciji u Moldaviji za vrijeme pandemije koronavirusa.
Hrvatski sportaši i u ovim neobičnim vremenima raštrkani su diljem svijeta. Zoran Zekić prije godinu dana rastao se s Osijekom, nije dugo bio bez angažmana, vratio se na istok Europe. U moldavskom Šerifu taj 45-ogodišnji trener niže uspjehe. Prenio nam je svoje dojmove o situaciji u Moldaviji za vrijeme pandemije koronavirusa. S njim je razgovarao Robert Jelečević.

- Kao i kod nas je sve neka vrsta samoizolacije, sve manje kontakata. Neko vrijeme smo trenirali u grupama, sada smo i to prekinuli, očekuje nas nekakav vrhunac u sljedeća dva tjedna. Ima dosta Hrvata ovdje, većinom Slavonaca, četiri člana stručnog stožera, četiri igrača, neki su i s obiteljima, pa je veća odgovornost.

Kako Zoran Zekić provodi dane?

- Puno spavam, pijem puno kave. Malo čistim, malo perem, čitam nešto stručne literature. Pokušavam u svemu tome pronaći nešto dobro.

Što kuha?

- Kuham sve, najviše mi pašu dobre juhe.

Moldavija je najsiromašnija zemlja Europe.

- Već smo neka tri tjedna u karanteni, ljudi su dosta disciplinirani, napravili su sve što mogu. Jedino ako dođe do neke ozbiljnije situacije, ne znam koliko su sposobni nositi se s ovom bolešću kad je to problem i najbogatijim državama.

U Moldaviji ima najviše smrtnih slučajeva povezanih s alkoholom.

- Definitivno postoji problem alkohola. Alkohol je najjeftiniji proizvod u Moldaviji. U ovom gradu je jedna od najboljih tvornica konjaka.

Zekić je u Tiraspolu, koji je 80-ak kilometara od Kišinjeva, a dodatno je izoliran jer je Tiraspol u nepriznatoj ruskoj separatističkoj republici.

Cijeli razgovor sa Zoranom Zekićem pogledajte u videu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!