14:41 / 15.02.2021.

Autor: I.Ž.K./HRT

Zbog koronavirusa u splitskim redovima odgođen dvoboj Hajduka i Dinama

Dvoboj Dinama i Hajduka u Maksimiru 27.1.2021.

Dvoboj Dinama i Hajduka u Maksimiru 27.1.2021.

Foto: Luka Stanzl / PIXSELL

Utakmica HT Prve lige između Hajduka i Dinama koja se trebala igrati na Poljudu 21. veljače odgođena je zbog zaraze koronavirusom u redovima splitske momčadi.

Nakon što je HNK Hajduk 12. veljače dostavio dokumentaciju i obavijest da je kod petorice igrača potvrđena zaraza koronavirusom, 15. veljače dostavio je novu dokumentaciju i obavijest da je kod još sedmorice igrača potvrđena zaraza. S obzirom na propisano vrijeme izolacije za oboljele, HNK Hajduk ne može igrati utakmicu 22. kola HT Prve lige Hajduk - Dinamo u zakazanom terminu 21. veljače pa je zatražio odgodu, te je povjerenik natjecanja HT Prve lige Josip Brezni donio odluku o odgodi utakmice, prenosi službeni portal HT Prve lige.

Odluka je donesena temeljem članaka 4. i 54. Propozicija natjecanja Hrvatski telekom Prve lige za natjecateljsku godinu 2020./21.

- Sukladno propisima HNS-a i odluci Natjecateljske komisije HNS-a sa sjednice održane 6. siječnja 2021. godine, kojom je dano ovlaštenje povjereniku natjecanja za odgodom pojedine utakmice u slučaju da se u nekom klubu HT Prve lige potvrdi zaraza kod najmanje petorice igrača, neophodno je donijeti odluku o odgodi utakmice. Prema odredbama Pravilnika o nogometnim natjecanjima i Propozicija natjecanja, odgođena utakmica odigrat će se u prvom mogućem slobodnom terminu, o čemu će se odluka donijeti naknadno, navodi se u obrazloženju odluke.

Ranije je odgođena i utakmica 21. kola između Hajduka i Slaven Belupa koja se trebala igrati 13. veljače.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!