14:23 / 30.04.2019.

Autor: A.M./HRT

Zašto i Varaždin i Šibenik ne bi ušli u proširenu prvu ligu?

-

-

Foto: - / -

U Studiju 4 Petar Vlahov razgovarao je s novinarima Ivom Mikuličinom i Draženom Novoselom o optužbama Varaždina usmjerenima prema Šibeniku i HNS-u.
U Studiju 4 Petar Vlahov razgovarao je s novinarima Ivom Mikuličinom i Draženom Novoselom o optužbama iz Varaždina usmjerenima prema Šibeniku i HNS-u, koji navodno protežira momčad sa Šubićevca. Novosel je objasnio prigovore iz Varaždina koji se odnose na utakmicu u Zadru: - Kazneni udarac za domaćina nije sporan, ali Varaždinci smatraju da su nakon toga oni zakinuti za dva kaznena udarca, pa dodjeljivanje opomena, čak četvorica su dobila treći žuti karton i neće imati pravo nastupa u sljedećem kolu, a izravni crveni karton dobio je Glavica. Svime time nezadovoljni su Varaždinci i najavili su da će uputiti žalbu HNS-u. Kažu da je Zadar zasluženo pobijedio, no nisu posve zadovoljni dijeljenjem pravde.
Varaždin je izgubio na Stanovima, ali i Šibenik je u istom kolu izgubio od Dugopolja, nije li Šibeniku, ako se već bavi "mutnim poslovima" bilo lakše namjestiti tu utakmicu?
- Ovo što se događa zadnjih dana, posebno riječi Davora Vugrinca, koji je spominjući predsjednika Tuđmana zaboravio da je Tuđman u prvim godinama neovisne Hrvatske upisao Varaždin u prvu ligu samo zato da se nogomet igra u svim krajevima Lijepe naše. Da imamo snagu za utjecaj na suce riješili bi utakmicu s Dugopoljem na taj način. Šibenčani nisu usmjerili oštricu na zaprešićkog suca, nego su izvrijeđali svog trenera, rekao je Ivo Mikuličin. Dražen Novosel je objasnio slaže li se s mogućnošću da je u pitanju svojevrsni "preventivni" pritisak na suce iz Varaždina: - Ne bih rekao da je ovo nekakav preventivni pritisak na suce. Do kraja su četiri kola, Varaždin ima dva domaćinstva i dva gostovanja, a u 25. kolu dolazi Šibenik. Ako će ostati postojeća bodovna razlika možda će ta upravo utakmica 25. kola riješiti pitanje prvaka i budućeg sudionika prve lige.
Nadovezao se Mikuličin: - Kad bi HNS bio protiv Varaždina, to bi značilo da je HNS protiv izbornika Dalića, čiji je sin u tom klubu, a javna je tajna da je Dalić iz svog džepa dao dvije plaće nogometašima Varaždina. Ako izuzmeno detalj s napucanom rukom u padu, Varaždin u Zadru nije oštećen ni za aut. Imam pravo kazati statistiku, koja govori da je Šibenik s 33 gola najefikasnija momčad lige, primio je najmanje golova (17). Za Šibenik su dosuđena samo četiri kaznena udarca, a za Varaždin pet, od toga dva u Sesvetama. Mi se nijednom nismo ovako obrušavali na naše prijatelje iz Varaždina, s kojima smo dosad bili u sjajnim odnosima, kaže i odmah daje prijedlog: - Imamo dva kluba koji su ozbiljni kandidati za prvu ligu, ne bi škodilo da se prva liga proširi na 12 klubova i oba ta kluba bi imala puno više gledatelja od nekih postojećih prvoligaša.   
Prošle godine Varaždin je bio najgledaniji u drugoj ligi i među pet najgledanijih klubova, složio se Novosel. Cijeli razgovor pogledajte u videu!

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!