12:12 / 12.10.2020.

Autor: Studio 4/HRT

"Zaslužena pobjeda Hrvatske, a u Dalića treba imati povjerenja"

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Gostujući u Studiju 4, igru reprezentacije komentirao je Zdravko Reić, sportski novinar iz Splita.
Hrvatska nogometna reprezentacija pobijedila je u 3. kolu A skupine Lige nacija u Zagrebu Švedsku s 2-1 (1-0). Gostujući u Studiju 4, igru reprezentacije komentirao je Zdravko Reić, sportski novinar iz Splita.

- Reprezentacija je zasluženo pobijedila Švedsku, bez obzira na to što je taj gol došao kasno. Mi smo mogli u prvom poluvremenu riješiti stvar kad oni nisu praktički imali prave šanse, osim one jedne. Kiše u mnogome onemogućila igru, više nama nego njima jer smo mi ti koji igramo na konstrukciju. Oni više igraju na kontranapada. Zadovoljan sam, naravno da u obrani imamo nekih šupljina, ali moram kazati da me posebno obradovao Uremović. Mislim da je on je rješenje na desnom beku, jer Jedvaja, neka mi ne oprosti, ne mogu gledati, rekao je Reić.

U drugom poluvremenu došlo je do pada u igri reprezentacije.

- Tu treba doći do izražaja majstorija izbornika Dalića, on to mora predvidjeti, zaključiti što se događa i ubaciti nove igrače. Drugog izlaza nema, zaista su se u prvom poluvremenu potrošili, bilo je teško to očekivati i u nastavku. Imali smo i prijateljsku utakmicu protiv Švicarske, no mene to ne bi zabrinjavalo. Ja mislim da će igrači još više od sebe izvući za Francusku, komentirao je Reić.

Komentirao je i izmjene izbornika Dalića.

- Teško je to kazati, on to najbolje zna. Treba imati povjerenje u njega, teško je govoriti je li bilo pravo vrijeme. Prije toga nije mogao, bilo je rano. Nije bilo potrebno da mijenja nakon dobrog prvog poluvremena.

Iako nije bilo najbolje, Reić nije bio kritičan prema predstavi Vatrenih.

- Došlo je u nekim situacijama do kaotičnog položaja, ali to nije bilo tako strašno. Mislim da su to trenuci kad Modrić mora kazati igračima da se skupe. Tu je i uloga Lovrena tako važna. On može igračima reći neke korekcije, nije to bilo tako strašno, kazao je Reić.

Hrvatska u srijedu također na Maksimiru dočekuje svjetske prvake Francuze.

- Lijevog beka treba igrati Melnjak jer je bolji od obrani nego Barišić. Bradarić treba biti alternacija, on je mlad, ali ga ne treba još staviti u vatru protiv Francuza. Treba naći napadača  jer ne možemo ovako igrati protiv njih, prema meni to bi trebao biti Petković. To su moja mišljenja, ali Dalić sigurno zna više, zaključio je Reić.
-

-

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!