Wales se žalio UEFA-i, ne žele igrati na Poljudu?

11.02.2023.

08:35

Autor: HRT

Atmosfera na Poljudu protiv Francuske u Ligi nacija

Atmosfera na Poljudu protiv Francuske u Ligi nacija

Foto: Luka Stanzl / PIXSELL

U studenom prošle godine Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza donio je odluku o domaćinstvu prve utakmice hrvatske reprezentacije u sklopu Europskih kvalifikacija za EURO 2024 protiv Walesa, taj susret trebao bi biti odigran na Poljudu u Splitu. Ipak, iz Walesa stiže zanimljiva priča. 

Susret koji bi se trebao igrati 25. ožujka mogao bi promijeniti lokaciju, ako tako odluči UEFA nakon što se ovih dana nogometni savez Walesa žalio na uvjete na Poljudu. 


U obrazloženju žalbe kako prenose tamošnji mediji piše kako su uvjeti za gostujuće navijače izrazito loši:


- Stadion je noćna mora za gostujuće navijače i potpuno je neprikladan za održavanje ove utakmice, stoji u zahtjevu kojeg prenosi engleski novinar Sam Street

Britanski The Sun piše kako je Wayne Nash, osoba zadužena za sigurnost u nogometnom savezu Walesa, pisao UEFA-i o uvjetima na Poljudu. The Sun se prisjeća gostovanja Evertona na Poljudu 2017. godine i ističe da je susret obilježen incidentima na stadionu i van stadiona. 


Za otvaranje europskih kvalifikacije protiv Hrvatske velški navijači imaju na raspolaganju 1,700 ulaznica, a još nije poznata odluka UEFA-e na ovaj pomalo bizaran zahtjev Walesa.


Tri dana nakon ogleda s Velšanima, Vatreni će gostovati kod Turske, a u skupini D natječu se još Armenija i Latvija. Dvije najbolje momčadi u skupini izborit će direktan plasman na EURO 2024. godine koji će biti održan u Njemačkoj.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!