13:47 / 10.09.2018.

Autor: I.L.K./HRT/Hina

Vulić predstavljen na Poljudu: Čast mi je vratiti se, ovo je moja kuća

Zoran Vulić (Miranda Cikotic/PIXSELL)

Zoran Vulić (Miranda Cikotic/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Na Poljudu je održana konferencija za medije na kojoj je predstavljen novi trener Hajduka Zoran Vulić i pomoćnici Mladen Pralija i Mario Carević.
Novi trener Hajduka Zoran Vulić na svojem je predstavljanju medijima izjavio kako će učiniti sve što može da bi se taj klub vratio u vrh hrvatskog nogometa, a predsjednik Uprave Jasmin Huljaj je rekao kako je s Vulićem dogovorio da je ovosezonski cilj Hajduka stabiliziranje momčadi i rezultatski oporavak.

Hajduk je moja kuća u koju sam se ponovno vratio i učinit ću sve da Hajduk vratim tamo gdje mu je mjesto, u vrh hrvatskog nogometa
, rekao je Vulić, istaknuvši pritom kako vraćanje Hajduka na stare staze slave nije lagan posao te da za to treba vremena.

Treba nam se dati vremena, jednu mirnoću i strpljenje a trenutačno smo usredotočeni na utakmicu protiv Rudeša u kojoj želimo pobijediti,
poručio je Vulić.

On je također naglasio kako će pod njegovim trenerskim vodstvom u Hajduku igrati najbolji pa, kako se izrazio, "igrat će i pioniri ako su najbolji".

Reći ću igračima 'idemo raditi', jer ja ne volim puno pričati. Volim samo zelenu travu i da na njoj pričamo, rekao je Vulić.

Predsjednik Uprave Hajduka Jasmin Huljaj je izjavio kako je Vulićem potpisan dvogodišnji ugovor te da se planira dugoročna suradnja s njim.

S trenerom Vulićem sam dogovorio kako je osnovni cilj ove sezone stabilizacija momčadi i rezultatski oporavak, rekao je Huljaj.

Na novinarski upit je li razlog odlaska bivšeg trenera Željka Kopića njegov sastanak s Igorom Štimcem, Huljaj je odgovorio kako on ne namjerava nikomu zabranjivati s kim će se sastajati.

Ja kao predsjednik Uprave Hajduka ne namjeravam nikomu zabranjivati tko će se s kim nalaziti jer to je osobna stvar, to nije utjecalo na moju odluku, nego je prvenstveno bila želja trenera Kopića da ode i zaključili smo kako je to najbolje za njega, a i za klub- to nije bila moja inicijativa, ustvrdio je Huljaj. Podsjetivši kako je s Kapićem sporazumno raskinut ugovor, Huljaj je rekao da mu je žao što je do toga došlo jer Kopić je prvobitno bio njegov odabir da ostane trener.

Iz svake neugodne situacije treba izaći jači i vjerujem da smo iz svega izašli jači i mi se sada okrećemo onom što je ispred nas, dodao je Huljaj.

Odgovarajući na novinarska pitanja, Huljaj je potvrdio kako je razgovarao i s Igorom Tudorom kao kandidatom za Hajdukova trenera.

Igor Tudor je bio jedan od kandidata za trenera, ali moja je odluka bila Kopić. Tudor je isto ikona kluba, veliki igrač i trener i on je u svojim intervjuima rekao sve i ja nemam što za dodati, osim što sam mu se ispričao jer smo se možda krivo razumjeli u jednom trenutku. Ostao sam s njim u dobrim odnosima, ne vidim tu nigdje problem, objasnio je Huljaj svoj razgovor s Tudorom glede njegova mogućeg angažmana za trenera Hajduka.

Pri tomu je kazao kako se imalo stalno u vidu i Vulića kao kandidata za trenera.
S obzirom na to da smo u delikatnoj situaciji, tražili smo najbolje rješenje i smatramo da je Vulić najbolji odabir, rekaoje Huljaj.

I sportski direktor Hajduka Saša Bjelanović je istaknuo da je Vulić "najlogičnije rješenje" jer poznaje situaciju u Hajduku i trener je "koji nosi Hajduka u sebi."

Vulić je iznimno stručna osoba, trofejni je trener koji je sa Hajdukom već osvajao trofeje, a najbolje poznaje ovaj mentalitet, rekao je Bjelanović.
Sasša Bjelanović, Mladen Pralija, Zoran Vulić, Mario Carević, Jasmin Huljaj (Miranda Cikotic/PIXSELL)

Sasša Bjelanović, Mladen Pralija, Zoran Vulić, Mario Carević, Jasmin Huljaj (Miranda Cikotic/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!