10:11 / 26.07.2018.

Autor: K.L./HRT

Vrsaljko o tajni uspjeha: Mislim da je temelj te priče u atmosferi!

Šime Vrsaljko i Dejan Lovren (Petar Glebov/PIXSELL)

Šime Vrsaljko i Dejan Lovren (Petar Glebov/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Hrvatski nogometni reprezentativac Šime Vrsaljko istaknuo se na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.
Hrvatski nogometni reprezentativac Šime Vrsaljko istaknuo se na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, a otkrio je za Sportske novosti što smatra da je presudilo za uspjeh Vatrenih, ali i kako se izbornik Zlatko Dalić razlikuje od svojih prethodnika.

Mislim da je temelj te priče u atmosferi! Od početka je bila vrhunska i iskrena. Svi za jednog, jedan za sve. Djeluje fraza, ali to je stvarno tako bilo. I zato smo uspjeli. Mi smo kao reprezentacija već duže vrijeme imali kvalitetan kadar, ali nismo imali rezultat, djelo koje bi potvrdilo sve te teze o talentu i moći. Sad smo imali i jako dobrog vođu, Zlatka Dalića, imali jasne upute što nam je raditi i kako to najbolje odraditi, a poklopile su se i neke nužne stvari, kao što je i doza sreće, rekao je Vrsaljko i progovorio o razlici Dalića u odnosu na njegove prethodnike.

Kad je bio Niko Kovač, sve je bilo profesionalno i na vrhunskoj razini rada, ali nismo imali atmosferu. Unutar reprezentacije nije bilo homogenosti, ono kad svi dišemo kao jedan svejedno tko igra ili daje golove. Kod Ante Čačića smo u prvoj fazi turnira igrali odlično, ali onda smo s Portugalom ostali bez faktora sreće, objasnio je, između ostaloga, Vrsaljko za Sportske novosti.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!