Vratio se Zagreb Winter Cup - najjači ženski futsal turnir

07.01.2022.

08:59

Autor: M.M./Dobro jutro Hrvatska/HRT

Vratio se Zagreb Winter Cup - najjači ženski futsal turnir

Vratio se Zagreb Winter Cup - najjači ženski futsal turnir

Foto: Dobro jutro Hrvatska / HRT

Nakon godinu dana stanke zbog pandemije koronavirusa, vratio se Zagreb Winter Cup - najjači ženski futsal turnir u regiji te najmasovniji u muškim kategorijama U-17, U-19 i U-21. Osmo izdanje ovoga tunira održava se od 18. prosinca do 9. siječnja, a igra se u brojnim zagrebačkim dvoranama širom grada.

- Situacija nije bajna i dugo smo razmišljali bi li radili turnir ili ne, ali smo shvatili da ako dvije godine nema turnira to gubi smisao kod mladeži. Ne uvodimo novu djecu u turnir i onda smo odlučili ipak krenuti s organizacijom. Komunicirali smo sa stožerom i dobili odobrenje, ali uz uvjet da svi imaju COVID-potvrde. Organizirali smo i testiranja svaki dan turnira. Bilo je teže nego prijašnjih godina, ali odradili smo lavovski posao, rekao je u emisiji Dobro jutro Hrvatska Vedran Prga, predsjednik organizacijskog odbora Zagreb Winter Cupa.

Gabrijela Geiser, 12 godina igrala je veliki nogomet, a onda se odlučila za futsal, gdje je već sada pet godina.

- Futsal je relativno mlad, dvoranski sport, 4+1. Malo je atraktivniji od velikog nogometa, brži, rekla je.

Istaknula je kako su se jučer igrale četvrtfinalne i polufinalne utakmice, te da je njena ekipa SC Flegar izgubila u lutriji penala od Slovenske ekipe.

- U nedjelju nas očekuje utakmica za treće mjesto protiv MC Plus Agram pretprošlogodišnjih osvajačica, rekla je Geiser.

Braniteljice naslova ŽMNK MC Plus Agrama su i aktualne viceprvakinje Hrvatske u futsalu. Ovaj turnir osvajale su tri puta, najviše od svih ekipa koje su se natjecale.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!