16:50 / 28.05.2020.

Autor: Lucija Judnić /IMS/I.L./HRT

"Vratimo Palčiće u Petrovu": Bad Blue Boysi predali inkubatore

Primopredaja inkubatora kupljenih u sklopu akcije "Vratimo Palčiće u Petrovu" (Marko Prpic/PIXSELL)

Primopredaja inkubatora kupljenih u sklopu akcije "Vratimo Palčiće u Petrovu" (Marko Prpic/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Novac će se prikupljati i dalje - za sva rodilišta u potrebi diljem zemlje.
U sklopu humanitarne akcije nakon potresa "Vratimo Palčiće u Petrovu" odjel neonatologije u zagrebačkoj bolnici u Petrovoj dobio je novu medicinsku opremu za nedonoščad. U akciji koja je trajala nešto malo više od dva mjeseca prikupljeno je više od 5 i pol milijuna kuna.Ispred Petrove bolnice održana je primopredaja inkubatora kupljenih u sklopu akcije koju su organizirali Klub roditelja nedonoščadi "Palčići" i Udruga članova Dinama "Dinamo to smo mi". U dopremanju opreme sudjelovali su BBB-i, koji su nakon dirljivih slika prije dva mjeseca kada su pomagali u evakuaciji rodilja i beba nakon potresa, ponovno izmamili osmjehe i pljesak.

- Oni su to napravili jer su u tom trenutku smatrali da to tako treba i da je to njihova dužnost. Isto tako i sve ovo sa skupljanjem novaca, pomaganjem starijima, davanjem krvi ili nešto drugo, oni smatraju da je to njihova dužnost, rekao je Predsjednik udruge "Dinamo to smo mi" Juraj Čošić.

Na društvenim mrežama prodavale su se različite dragocjenosti, a u humanitarnoj akciji sudjelovali su brojni hrvatski sportaši.

- Vjerujem da su danas kad su došli ovdje i kad su izvukli te inkubatore i odnijeli ih gore u bolnicu da su preponosni na sebe, jedni na druge, ali i na ljude koji su donirali i kupovali sve te predmete, rekao je hrvatski rukometni reprezentativac Luka Stepančić.

Akcija tu ne staje, novac će prikupljati dalje - za sva rodilišta u potrebi diljem zemlje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!