"Vjerujem da će Hrvati usprkos skupoći masovno doći u Katar"

20.10.2022.

15:49

Autor: Studio 4/A.M./HRT

Dopredsjednik HNS-a Nenad Črnko

Dopredsjednik HNS-a Nenad Črnko

Foto: Studio 4 / HRT

Točno za mjesec dana počinje nogometno Svjetsko prvenstvo u Kataru, gdje s nestrpljenjem i velikim očekivanjima navijača i javnosti nastupa i naša reprezentacija. 

Jesu li počele završne pripreme HNS-a za svjetsku nogometnu smotru koju otvaramo sa Marokom pitali smo u emisiji Studio 4  potpredsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Nenada Črnka. Naravno tu su bile i druge aktualne nogometne teme, poput odluke Roberta Ljubičića o igranju za Vatrene, gradnji nacionalnog stadiona...


- Sve je spremno što se tiče Katara. HNS je u takvim stavim vrlo organiziran. Imamo puno iskustava jer je hrvatska reprezntacija učesnik skoro svih velikih događanja. Znamo da će ovo biti vrlo specifično Svjetsko prvenstvo, no sve je spremno i nadamo se dobrom rezultatu, rekao je u uvodu Črnko.


Gdje će biti hrvatski kamp?


- Svi kampovi su u Dohi, samo je njemačka reprezentacija izabrala nešto malo izvan Dohe. Svi stadioni su u krugu od 10-ak kilometara od centra. Hrvatska reprezentacija bit će u hotelu Hilton, a logistika je u Meridienu. Prventvo je specifično, udaljenost među stadionima je svega nekoliko kilometara.


Koliko je realno očekivati naših navijača s obzirom na skupoću?


- Vjerujem da će hrvatski navijači pronaći način da dođu u velikom broju. Činjenica je da je teško naći smještaj kad je SP u jednom gradu. Međutim, okolo su Bahrein, Dubai, Oman, zemlje koje su na 40-ak minuta leta, bit će organiziranih čartera. Pogotov su Bahrein i Oman s dosta jeftinijim smještajem.


Robert Ljubičić, koji u dresu Dinama igra sjajno, odlučio se za hrvatsku reprezntaciju. Realno je da bi debitirati mogao sljedeće godine, no ima li šanse za Katar?


- Izbornik u ovom trenutku ima odličan kadar i širinu. Ljubičić će u tom segmentu u budućnosti napraviti ogromne pomake, no hoće li on biti već u Kataru, to će odlučivati sam izbornik Dalić.

Črnko s Petrom Vlahovom

Črnko s Petrom Vlahovom

Foto: Studio 4 / HRT

Črnko je čelnik Gorice, koja je i dalje na dnu ljestvice usprkos promjeni trenera, što dalje?


- U sportu je uvijek najodgovorniji trener, no odgovoran je onaj tko donosi odluke, a to sam ja, preuzimam odgovornost na sebe. Rezultati koji su uslijedili, plasman Gorice, plod su objektivnih i subjektivnih okolnosti. Ja sam sklon tražiti razloge više u subjektivnim stvarima, a to je naša igra.


Imali smo najavu gradnje nacionalnog stadiona, no jučer je iz zagrebačke gradske uprave stigla obavijest da je fokus na sanaciji Kranjčevićeve?


- To je više politička tema, no ja mogu pozdraviti događaje od proteklog tjedna, odnosno najavu premiera Plenkoviča da će država financirati izgradnju i obnovu više stadiona u Hrvatskoj, to je ono što nam treba da ljudi u većoj mjeri dolaze na stadion.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!