Video tehnologija po prvi puta u hrvatskom futsalu

08.01.2022.

12:20

Autor: HRT/Hina

Ilustracija: VAR

Ilustracija: VAR

Foto: - / shutterstock.com

Nakon što je futsal verzija VAR-a imala premijeru na prošlogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Litvi, došlo je vrijeme da i hrvatski suci dobiju priliku suditi uz pomoć video tehnologije.

U sklopu finalnog dana Zagreb Winter Cupa, najjačeg ženskog futsal turnira u regiji i najmasovnijeg u mlađim kategorijama, imat ćemo priliku vidjeti ovaj pilot projekt. Organizatori iz godine u godinu uvode zanimljive inovacije, a ove godine su nakon pomnog promišljanja i dugih analiza odlučili uvesti video tehnologiju, po uzoru na FIFA-in Video support, za finalne utakmice ovog prestižnog turnira.


- Video tehnologija u futsalu razlikuje se od VAR-a kakvog znamo iz velikog nogometa. Ovdje nema dodatnih video sudaca u reportažnim kolima, a i momčadi imaju mogućnost pozivanja tzv. 'challengea', u svakom poluvremenu po jedan. Smatramo kako hrvatski futsal mora ići prema naprijed, a naš turnir trudi se svake godine dati mu dodatan vjetar u leđa pa neka ovo bude i prvi korak prema uvođenju video tehnologije u sva službena natjecanja u Hrvatskoj, rekao je Vedran Prga, predsjednik organizacijskog odbora Zagreb Winter Cupa.


Dodajmo kako se u nedjelju igraju finalne utakmice svih kategorija na ovom turniru, a u glavnom susretu, finalu ženskog dijela turnira, igraju ŽMNK Dinamo i slovenski KCG Team.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!