[VIDEO] Pripadnici Torcide napali policijske službenike u Varaždinu

02.02.2020.

18:15

Autor: I.Ž.K./HRT

Foto: Vjeran Žganec-Rogulja/PIXSELL

Foto: Vjeran Žganec-Rogulja/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Oko 1300 navijača Hajduka u Varaždinu je bodrilo svoju momčad koja je na kraju slavila s uvjerljivih 3:0. Nakon utakmice došlo je do sukoba s policijom.
Pod vodstvom trenera Igora Tudora nogometaši Hajduka u Varaždinu su upisali prvu pobjedu u gostima nakon 189 dana. Splitsku momčad u Varaždinu je bodrilo oko 1300 navijača, a nakon utakmice došlo je i do sukoba s policijom, koja se oglasila priopćenjem.

Slavlje Hajduka u Varaždinu, VAR u glavnoj ulozi


Osim uobičajenog navijačkog folklora i Torcidine bakljade, za vrijeme utakmice nisu zabilježeni incidenti. Nakon završetka susreta splitski navijači zamoljeni su da pričekaju s izlaskom što kod nekih nije naišlo na dobar odaziv, te je došlo do manjeg naguravanja, a neki su pojedinci u nastojanju da što prije napuste stadion i nastave sa slavljem, preskočili ogradu.

Policijska uprava varaždinska objavila je kako je po završetku utakmice oko 200 maskiranih pripadnika navijačke skupine Torcida, koji su bili smješteni na južnoj tribini, napalo policijske službenike na osiguranju i to verbalno, a potom i fizički.

Tom prilikom jedan je policijski službenik ozlijeđen i oštećeno je jedno službeno policijsko vozilo.

U priopćenu policije navodi se kako su policijski službenici, u cilju sprečavanja daljnjeg napada na njih i sprečavanja daljnjeg oštećivanja imovine, prema većem broju osoba uporabili sredstva prisile - tjelesnu snagu, palicu i sprej s nadražujućim tvarima.

U Policijsku postaju Varaždin na kriminalističko istraživanje dovedene su tri osobe, dok se kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja drugih osoba koje su sudjelovale u napadu i neredima, nastavlja. Cjelokupno javno okupljanje je video-foto dokumentirano od strane policijskih službenika, o čemu su svi posjetitelji obaviješteni prije početka javnog okupljanja putem službenog razglasa, navodi se u priopćenju policije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!