[VIDEO] Predstavljen novi stadion NK Osijeka i plan izgradnje

19.04.2018.

14:31

Autor: HRT

default error photo
Nogometni klub Osijek prezentirao je izgled novog stadiona koji će se graditi u sklopu novog nogometnog kampa na Pampasu i nisu razočarali.
Nogometni klub Osijek prezentirao je izgled novog stadiona koji će se graditi u sklopu novog nogometnog kampa na Pampasu i nisu razočarali. Prema onom što se moglo vidjeti iz prezentacije Osijek i Hrvatska će dobiti jedan zaista lijep i impresivan stadion. Izgradnja bi trebala početi za koja dva mjeseca kad se očekuje da će klub dobiti građevinsku dozvolu, a kraj izgradnje očekuje se početkom 2020. godine. Vrijednost projekta 35 milijuna eura, a stadion je projektirala osječka tvrtka Sirrah projekt koje je projektirala IKEU u Zagrebu.
Kapacitet stadiona bit će 12 tisuća i bit će u potpunosti natkriven. Krov ide i deset metara izvan stadiona što će omogućiti organiziranje raznih događanja i van tribina. Vanjski izgled stadiona mijenjat će boje, ovisno o događaju baš kao i Allianz Arena u Münchenu. Tribine će od terena biti udaljene pet do šest metara, a prva dva reda od njih 16 sadržavat će luksuznije sjedalice sa skupljim ulaznicama. Tribine će biti maksimalno nakošene kako bi se iz svakog kutka utakmice mogle što bolje vidjeti.
Ništa nije slučajno, nije slučajna ni naša trostruka pobjeda, nije slučajno da u našem klubu rade isključivo Osječani, da nam je trener Osječanin i nije slučajno da nam naši mađarski  partneri daju slobodu da radimo sve sami. Zahvaljujem im se na tome, zahvaljujem se mađarskom premijeru Viktoru Orbanu za donaciju, do sad već, 6 milijuna eura za razvoj sportske infrastrukture koja će biti slavonska tvornica nogometaša, rekao je predsjednik kluba, Ivan Meštrović, prenosi SiB.hr. Želimo stadion nabijen emocijama, strašću i ljubavi prema gradu. Cilj je da na stadion dolaze svi oni koji dosad nisu dolazili, pa čak i oni koje nogomet uopće ne zanima. Stadion mora biti simbol grada, mora biti nova razglednica i zato želimo promenadu od grada sve do stadiona, dodao je Meštrović.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!