19:37 / 30.08.2018.

Autor: HRT

[VIDEO] Modrić u slavljeničkom govoru zahvalio ocu

-

-

Foto: - / -

Hrvatski reprezentativac Luka Modrić proglašen je za najboljeg igrača Europe po izboru UEFA-e za sezonu 2017/2018!
Hrvatski reprezentativac Luka Modrić proglašen je za najboljeg igrača Europe po izboru UEFA-e za sezonu 2017/2018!

UEFA je ovu nagradu pokrenula 2011. godine, a nominirane su odabrali treneri 80 momčadi koje su prošle sezone igrale u Ligi prvaka i Europskoj ligi. Uz njih je glasove dalo i 55 novinara zemalja članica UEFA-e.

Ovo je predivno, nevjerojatno ostvarenje sna, veoma sam uzbuđen i ponosan sam na ovu nagradu. Igram za najbolji klub na svijetu i osvajam trofeje. Htio bih se zahvaliti svima koji su glasovali za mene, klubu, a i suigračima jer ova nagradu je i njihova, rekao je Modrić.

Tko te najviše inspirirao i motivirao na tvojem putu?, zanimalo je voditelja ceremonije.

Moj otac. On me je prvi odveo na trening i gurao me naprijed, da se borim za snove i vjerujem u sebe. Dugujem mu najviše za sve što sam danas postao, zaključio je Modrić. 

Uz njega, finalisti izbora bili su Cristiano Ronaldo i Mohamed Salah. Osvrnuo se Modrić i na proteklu sezonu, ali i ždrijeb ovogodišnje Lige prvaka nakon same ceremonije u Monte Carlu. Teško je osvrnuti se na proteklu sezonu jer se sve brzo događa, bio sam s reprezentacijom na Svjetskom prvenstvu. Ali, što smo napravili s Realom je čudo. Osvojiti dva puta Ligu prvaka je teško, ali tri puta zaredom je nevjerojatno. Pokušat ćemo to ponoviti i ove godine. Ždrijeb je dobar, favoriti smo, ali respektiramo druge momčadi, zaključio je Modrić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!